Alonso: Még nem vagyunk olyan jók, mint szeretnénk

Nyomtatás

altFernando Alonso szerint nehéz megjósolni, hogy mely csapatok lesznek az élbolyban az idei év első versenyein.

A spanyol négy napot teljesített az F14 T volánja mögött, de nem tud jóslatokba bocsátkozni az erőviszonyokat illetően.

"Ez határozottan szokatlan és nehéz mindenki számra. Nem egyszerű fogadást kötni az Ausztrál Nagydíjra. Úgy vélem, rendkívül nehéz lesz mindenki számára kitalálni vagy megtippelni mi történhet Ausztráliában és az első néhány versenyen."

"A célunk az lesz, hogy befejezzük a versenyt, és ha ezt megtesszük az első három vagy négy versenyen, ez automatikusan egy jó eredményt jelentene, mert nem sok csapat fogja ezt megtenni. De ez nagy kihívást jelent."

Az eddigi tesztek alapján úgy tűnik, hogy a Mercedes erőforrásait használó csapatok előnyben lehetnek a többi csapattal szemben, míg a Renault-s istállók nagyobb hátrányban lehetnek, különösen a Red Bull. Azonban a spanyol szerint a riválisaik a legtöbb problémájukat megoldják az idénynyitó előtt.

"Erősek, ez nem kétséges. Jerezt és az itteni két tesztnapot követően úgy tűnik, hogy a Mercedes-motoros csapatok jól teljesítenek. De ez csak egy teszt, és nem igazán tudjuk jelenleg, hogy mennyi üzemanyaggal köröznek és hogyan használják az abroncsokat, és így tovább. Ez nem ad okot az aggodalomra, mint ahogy a Red Bull vagy a Renault teljesítménye sem. Így vagy úgy mindenki túl lesz a problémáin Ausztráliára. A Mercedes motorokat erősnek várom Ausztráliában, és a Red Bullt is erősnek várom, és a Ferrarit is. Egy nagyszerű verseny lesz."

A kétszeres világbajnok elmondta, hogy a csapat egyre jobban megérti az idei versenygépet, de még mindig végtelennek tűnik a fejlesztések listája.

"Fontos, hogy minél több kört tegyünk meg és tanuljunk dolgokat. Valószínűleg ezen a két napon is felfedeztünk néhány problémát, és minden egyes körben van valami az elektronikai oldalon, rengeteg más dologgal együtt ebben az évben, amit egy kicsit jobban tudunk hangolni, és javítani. Lassan egy sokkal kényelmesebb pozícióba kerülünk, de jelenleg még nem vagyunk olyan jók, mint szeretnénk. Még rengeteg dolog vár arra, hogy felfedezzük, és sok dolgon javíthatunk, egy egész lista. Képesek vagyunk két nap alatt 160 kört teljesíteni nagyobb problémák nélkül, és ez jó a csapatnak és mindenki motivációjának, és köszönöm a kemény munkát, amit Maranellóban végeztek a télen."

"Egyre jobban megértjük az új autót. Minden nap egy hatalmas lépés az autó és a különböző rendszerek megismerésében"
- tette hozzá a spanyol. "Még nem ismerünk mindent tökéletesen az autóban. Még rengeteg dolog vár felfedezésre, hogy kiaknázzuk és kihasználjuk a teljesítmény szempontjából is. Azt hiszem, ez minden csapat számára nagy kihívást jelent. Azonnal sokkal kényelmesebben éreztem magam itt Bahreinben, köszönhetően a szimulátoros munkának, szóval remélem koncentrálhatunk majd a teljesítményre is, különösen a következő teszten, ami döntő fontosságú lesz."


Tweet