Felipe ferraris csapattársairól mesél

Nyomtatás

Szabó Balázs – Felipe Massa elárulja, melyik csapattársával volt a legnehezebb együttműködni a Ferrarinál. A brazil továbbá ismét Fernando Alonso képességeit méltatja.

 

alt

Kimi Raikkönen a Forma-1 egyik legönfejűbb versenyzőjének számít: ritkán nyílik meg, sokszor még a közvetlen vele együtt dolgozóktól is elzárkózik, így aktuális csapatának kell mindent megtennie, hogy a finnt a lehető legjobban tudja integrálni az istálló atmoszférájába. Ezt egykori csapattársa, Felipe Massa most ismét igazolja.

Schumacher, Raikkönen és Alonso közül, könnyebb volt Schumacherrel és Alonsóval.” - nyilatkozta Massa. „Kimivel is jól együtt tudtam dolgozni, de nem volt köztünk kapcsolat vagy barátság – a saját kis világában élt és semmiről és senkiről sem akart tudni.”

Michellel és Fernandóval emberi kapcsolatot ápoltam, de Kimivel nem. Ha velem sem tudott (kapcsolatot) kialakítani, akkor senki mással sem fog.” - utalt arra a brazil, hogy ő mindenkivel könnyen kijön.

Fernando és Felipe barátokká váltak az évek során azok után, hogy 2007-ben a Nürburgringen egymás torkának estek, miután az akkori McLaren-pilóta, Alonso az utolsó körökben vette el a győzelmet a braziltól a szemerkélő esőben. Ennek ellenére Felipe tiszteli Fernandót és beismeri, néha lehetetlen küldetés felvenni a harcot a pályán vele. „Fel kell készülnie, hogy Alonsóval kell majd együttműködnie, mert nem könnyű Fernando Alonso csapattársának lenni. Nagyon erős pilóta, néha maga a tökély, így Kiminek minden egyes alkalommal a maximumot kell magából kifacsarnia.”

Mindeközben senki sem tud biztosat a Ferrari legutolsó világbajnokáról. Noha menedzsere, Steve Robertson azt nyilatkozta, hogy a finnt Ausztriában, Salzburgban operálták meg múlt csütörtökön, néhány sajtóorgánum tudni véli, hogy ezzel csupán el akarták terelni a médiaérdeklődést és valójában Strasbourgban került sor a beavatkozásra.

Hogy jelenleg hol pihen Kimi, maga a Lotus sem tudja: „Fogalmunk sincs, merre van.” - mondta a Lotus egyik csapattagja. A régi-új munkaadó, a Ferrari sem tud sokkal többet: „Mindössze annyit tudunk, hogy jól van, nyugodt, pihen és hogy a felépülése már el is kezdődött.”

Írta: Szabó Balázs


Tweet
Módosítás: ( 2013. november 24. vasárnap, 20:39 )