Fry: Pozitív eredmény

Nyomtatás

altPat Fry, a Ferrari főmérnöke pozitívan értékelte a csapat időmérőn mutatott teljesítményét. Az angol szakember elmondta, továbbra is a célba érés a legfőbb szempont a versenyen.

"Pozitív eredménynek tekinthetjük ezt" - nyilatkozta Fry a Ferrari hivatalos weboldalának. "Az időmérő rendkívül szoros volt az időjárás és az autónk állapota miatt is. A rajtpozíciók nem igazn azok, amit megcéloztunk, de ennek ellenére megmutatják, hogy a csapat jó irányba dolgozik azon, hogy csökkentse a különbséget Mercedes-hez.

"A Q1 viszonylag egyszerű volt, majd a szerelők fantasztikus munkát végeztek Fernando autójával, a kormányművet néhány perc alatt kicserélték a Kvyat Toro Rossójával történt ütközést követően. Rekord idő alatt visszatért a pályára, és attól kezdve Fernandónak küzdenie kellett az autó irányításával, és úgy vélem ebben a helyzetben nem sok versenyző tudta volna azt a kört megtenni, amit ő a Q3-ban. Tényleg megérdemli a gratulációt. Kimi teljesítménye sem volt kevésbé látványos: tudjuk, hogy még nem teljesen elégedett az F14 T-vel, és esőben volt néhány egyensúlyi problémája, de úgy gondolom lehet egy támadó versenye onnan, ahol a rajtrácson áll."

"Itt ismét a Mercedes diktálja a tempót, de megpróbáljuk kihasználni minden lehetőséget, bár a prioritás az, hogy befejezzük a versenyt, mert sokkal inkább, mint korábban, ebben az évben nincs semmi garancia a megbízhatóságra."


Tweet