Második állomás Bahrein, Alonso tesztel elsőként

Nyomtatás

altA Ferrari ahogy megérkezett, már meg is kezdte a felkészülést az idei év téli tesztsorozatának négy napos bahreini állomására. A csapatok a hivatalos program szerint szerdától szombatig körözhetnek a sivatag szélére épült pályán. 

A pálya adottságai mellett a 20 fok körül mozgó levegőhőmérséklet is igen alkalmassá teszi a helyszínt az év ezen szakaszában lebonyolított tesztre. Az első nap legnagyobb problémáját a ma erőteljesen fúvó szél jelentheti, hiszen a pályára került homok miatt mérvadó időkre még nem számíthatunk. Holnap elsőként Fernando Alonso gurul pályára, aki a pénteki és szombati napra adja át helyét régi-új csapattársának, Kimi Raikkönennek.

A Ferrari számára az elkövetkezendő négy nap elsődleges feladata lesz az összes rendszer ellenőrzése és az F14T paramétereinek átvizsgálása. Továbbá az egyensúlyra és az autó kiegyensúlyozottságára helyezik a fő hangsúlyt, tekintve, hogy a gumik viselkedésének szempontjából a sakhiri pálya a legmegfelelőbb a pár nappal ezelőtti szimulátoros és az élesben begyűjtött eredmények összehasonlítására és azon adatok ellenőrzésére, amelyeket a két pilóta adott mérnökeiknek az előrelépés szempontjából. Továbbá nagy figyelmet szentelnek majd a 059/3 elnevezésű hajtóműnek is, amely az elmúlt hetekben a fejlesztőmunka középpontjában állt, hiszen ezt a február 28-ai befejezés érdekében még az FIA-nak is be kell mutatniuk.


Tweet
Módosítás: ( 2014. február 19. szerda, 00:33 )