Massa magabiztos: "Ismét győzni fogunk"

Nyomtatás

altFelipe Massa hamarosan Ferrari-győzelemmel számol. Christian Klien szerint a brazil idén ismét a régi formáját tudja mutatni.

Habár a Ferrari a téli teszteredmények benyomásai után magabiztosan várta a szezont, az olasz gárda eredményei még mindig elmaradnak a korábbi elvárásoktól. Fernando Alonso melbourne-i második helyét egy felesleges sepangi kiesés követte; Felipe Massa 4. és 5. helyei ellenére erős teljesítményt nyújtott a kvalifikációkon és a versenyeken is. A brazil meggyőződése, hogy a Ferrari hamarosan visszatér győztes formájához.

„Én hiszem, hogy újra nyerni fogunk”, idézte Massát a Gazzetta dello Sport. A Maláj Nagydíjon csapata erre még saját erőből nem lett volna képes. „Sepangban még tudtuk, hogy az autónkkal nem harcolhatunk a győzelemért, de a pódiumért való küzdelem is elég jó volt. A tempónk a végén nagyon jó volt”, mondta Massa. A rajtnál történt szemcsésedés nélkül a verseny egészen másképp futott volna le véleménye szerint és a pódium is elérhető lett volna. „Fontos volt, hogy pontokat szerezzünk. A verseny első része miatt az 5. hely egyáltalán nem rossz”, mondta elégedetten Massa.

Ennek ellenére további erőfeszítéseket szorgalmaz a csapatnál. „Két lábbal a földön kell maradnunk. Jó munkát végeztünk, de még mindig sok a teendő, hogy valóban fejlődjünk és versenyképesek lehessünk. Ha továbbra is ebbe az irányba haladunk, akkor képesek leszünk versenyeket nyerni és harcolni a bajnoki címért”, nyilatkozott a ferraris.

Annak, hogy a brazil a 2012-es szezon katasztrofális kezdete után szemmel láthatóan ismét jobban versenyez, Christian Klien szerint elsősorban pszichológiai okai vannak. „Az elmúlt évben hosszasan beszéltek arról, hogy elveszítheti pilótaülését, ha az év folyamán nem képes változtatni”, írta Klien. „Ebben az évben sokkal magabiztosabbnak és nyugodtabbnak tűnik és ez hatással van a pályán elért teljesítményére is.”

„A Forma-1 egy pszichológiai teszt is”, vélekedett az egykori versenyző. Ha valaki nem magabiztos és nem érzi jól magát, az negatívan hat a teljesítményére is. „Azt hiszem, ez volt a helyzet tavaly Massa esetében is, de most visszatért arra a színvonalra, amit évekkel ezelőtt produkált. Ez remek hír a Ferrari számára, hiszen ez erősíti a csapatot a konstruktőri világbajnokságért való harcban”, mondta Klien.


Tweet
Módosítás: ( 2013. április 10. szerda, 11:06 )