Nagy Norbert Chevy-vel vág neki az ETCC-nek 2014-ben

Nyomtatás

Ahogyan azt közel egy hónapja megígértük, mi is megosztjuk veletek a jó hírt. Nagy Norbi 2014-ben az MGS Racing Team színeiben versenyzik tovább az ETCC-ben.

Ma este 19 órától a FIXHD Tv-ben élőben, - nézhetitek DIGI kábelen, UPC kábelen, www.fixhd.tv oldalon, illetve mobilon az m.fixhd.tv oldalon. Kérdéseket tehettek fel FIXHD facebook oldalán. 23 órától a SportKlub, Dodzsem műsorában mutatja be az új autót.

Autója az az S2000-es Chevrolet Chruze, amivel az előző években Alain Menu és Dusan Borkovic is szép eredményeket ért el. A csapat sportszakmai vezetője Cselényi Balázs, akinek határozott célja a dobogós helyek valamelyikének megszerzése. 

“A 2013-as év egy tanuló időszak volt számomra, hogy megismerjem a pályákat, az ETCC-ben való versenyzési stílust. Elmondhatom, hogy sok izgalmas percet éltem át a régi autómban. Már alig várom, hogy a Chevrolet Cruze –zal körözzek a pályákon. Nagy reményekkel és örömmel várom a szezont. Márciusban kezdődnek a tesztek, addig is minden percet kihasználok, hogy az autóm közelében legyek, a szerelésben és a beállításokban is szeretem kivenni a részem. Minden porcikáját ismernem kell, a legjobb haverok leszünk reményeim szerint!” – nyilatkozta Nagy Norbi.

 

Számos változás és megújulás jellemzi a 2014-es verseny szezont az ETCC - ben. 


“A szabályrendszer módosítása egyértelművé tette, hogy az eredményes szereplés érdekében szükséges a korábbi versenyautó, a SEAT Leon Super Copa lecserélése, illetve a megfelelő technika kiválasztása. Hosszas egyeztetés után döntött a csapat a S2000 Chevrolet Cruze mellet, melyet korábban Alain Menu használt a túraautó világbajnokság futamain.” – mondta Cselényi.

A 2014 - es év FIA ETCC – Európai Túraautó Bajnokság – futamai 

április 20. WTCC+ETCC Le Castellet, Franciaország
május 11. WTCC+ETCC Slovakiaring, Szlovákia 
május 25. WTCC+ETCC Salzburgring, Ausztria 
június 22. WTCC+ETCC Spa, Belgium
szeptember 28. Pergusa, Olaszország

A célok eléréséhez szükség volt a megfelelő szakmai háttér megteremtésére, melyet 2014 - től az MGS Racing Team biztosít a versenyző számára. A csapat az ETCC program mellett a Zóna Endurance és Gokart bajnokságban is indít pilótákat.


Tweet
Módosítás: ( 2014. február 25. kedd, 17:56 )