Óriási kihívás előtt a pilóták - a Ferrari duója

Nyomtatás

Szabó Balázs – Csütörtökön elárulta a Ferrari duója, hogy a jövő évi autók nehezen lesznek vezethetők, miután mindketten megismerkedhettek a következő generációs masinákkal.

alt

A Forma-1 egyértelműen történelmének legnagyobb változása előtt áll: nem marad egy terület sem, mely ne kényszerülne ráncfelvarrásra, míg más területek teljesen megváltoznak. Nem csak az új motorok jelentenek majd kihívást, de a leszorító erő szintje is drasztikus esést lesz kénytelen elszenvedni.

Mind a két pilóta kipróbálhatta a szimulátorban az új autót. „Amikor először próbáltam ki, borzasztó nehéz volt vezetni.” - mondta Fernando. „Azonban minden új szimulációs újítás megváltoztatja az egészet, ezért azt gondolom, Melbourne-höz érve minden más lesz.”

Annak ellenére, hogy a hétvégén búcsút int korábbi sikerei helyszínének, Felipe is lehetőséget kapott, hogy egy elsődleges érzést szerezzen, miként is viselkednek majd a 2014-es versenygépek. „Az idei évhez képest egy egészen más világ. Elképesztő, milyen kevés tapadást ad, olyan, mint az esőben való vezetés.”

Írta: Szabó Balázs


Tweet