Bianchi nyerte Massa gokartversenyét

Nyomtatás

altJules Bianchi nyerte a Felipe Massa által szervezett, Desafio Internacional das Estrelas elnevezésű gokartversenyt.

Bianchi, aki jelenleg is a Ferrari Versenyzői Akadémiájának a tagja, megnyerte a szombati első versenyt, majd negyedik helyen végzett a vasárnapi második futamon, így 5 egységgel többet szerzett a hétvége alatt, mint a második helyezett Felipe Nasr, és 10 ponttal előzte meg az összetettben a harmadik helyen végző Lucas di Grassit.

„Nagyon örülök ennek a győzelemnek” – nyilatkozta a francia tehetség. „Már nyertem tavaly, de akkor volt egy kis probléma a gokart súlyával, de most minden rendben ment. Jó volt a legjobb pilóták ellen versenyezni egy ilyen nagy és lelkes tömeg előtt. Szeretnék köszönetet mondani a Massa családnak mindenért, és remélem, hogy a következő évben ismét visszajöhetek, hogy újra részt vegyek ezen a versenyen.”

Felipe Massa összesen 14 pontot szerzett, és a nyolcadik helyen végzett összetettben, miután az első versenyen a 10., míg a második megmérettetésen a nyolcadik helyen intették le.

alt„Ez volt eddig a legnehezebb Desafióm” – nyilatkozta tegnap a brazil. „Ha nem minden tökéletes, akkor egy tized is nagy különbséget eredményezhet. A motorom nem volt a legjobb tegnap és ennek ma ittam a levét. A legfontosabb dolog az, hogy ez az esemény évről évre nagyobb lesz. Nagyon örültem, hogy Fernando itt volt velünk. és biztos vagyok benne, hogy nagyon élvezte!”

A  kétszeres világbajnok nem zárt jó hétvégét Brazíliában – pedálprobléma miatt csak a 21. és a 18. helyt szerezte meg a versenyeken, azonban a leggyorsabb kör az ő nevéhez fűződött.

„Ez egy nagyon élvezetes hétvége volt, és remélem a nézők olyan jól érezték magukat, mint én. itt leszek-e jövőre? Ha Felipe meghív, biztosan!” – mondta Alonso.

A két versenyző mától már a Ferrari képviseli Madonna di Campiglióban, hiszen a mai nappal kezdetét veszi a 22. Wrooom, a Ferrari és a Ducati közös évadnyitó rendezvénye.

Képek Massa versenyéről:
Desafio Internacional das Estrelas

 


Tweet
Módosítás: ( 2013. január 14. hétfő, 17:34 )