Wrooom 2013- Massa: „Fernandoval a csapatért dolgozunk”

Nyomtatás

altFelipe Massa a Wrooom alkalmával megrendezett sajtótájékoztató beszélt a csapatról, illetve a saját motivációjáról. Az új szezon kezdetekor nagy nyomás nehezedik a csapat és a versenyzők vállára is. Felipének az érzést nem kell bemutatni, hiszen a karrierje során már számtalanszor találkozott vele. A 2012-es évben is többször bizonyította elkötelezettségét a csapat felé. Idén azonban teljesen más céljai vannak a brazilnak.

"Mindig örömmel tölt el,mikor kezdődik az év, itt Campiglióban. Síelés, mindenki mosolyog és látom, hogy mindenki örül, hogy itt lehet. Remélem ez egy jó jel lesz idén a bajnokságban is, melyben én szeretnék lenni a legjobb versenyző. Úgy gondolom, hogy azzal a lendülettel kell kezdenem a szezont, ahogy a tavalyit befejeztem. Már az elejétől 100%-osan versenyképesek kell legyünk. Tavaly létfontosságú volt számomra, a szemléletmódom újragondolása. Vissza kellet nyernem a hitem magamban. A versenyek alkalmával próbáltam higgadtan beülni az autóba és egyszerűen csak jól érezni magam. Ma már úgy érzem van még tűz bennem, és tudom, mit kell tennem, hogy visszatérhessek újra a győztesek közé."

„Nem tudom elképzelni, hogy egy csapat ne akarna két versenyképes pilótát. Mi két címért harcolunk és biztos vagyok benne, hogy a csapat segít nekem, ha úgy alakul a helyzet, mint tavaly Fernandonál. Emlékszem, amikor Kimi volt a csapattársam, akkor is segítettük egymást évről évre. Fernandoval ugyanez a helyzet, erről szól a csapatmunka. Harmónia van közöttünk, így segítjük egymást, ha kell, e nélkül elképzelhetetlen a közös munka. Ausztráliában a nulláról indulunk és minden attól függ majd, mennyire leszek képes harcolni a címért. Remélem, hogy a lehető legjobban kezdünk, a célom pedig mindig az, hogy a brazil zászló látható legyen a pódiumon. Ebben az évben én leszek az egyetlen brazil a mezőnyben. A tavalyi interlagosi nagydíj dobogóján éreztem a felém áradó szeretetet, ahogy a nevem kiabálták. Érzem a hazám szeretetét és közelségét, ami nagyon fontos nekem.”

Felipe ezután a február elsején leleplezendő új autóról és a várható riválisaikról beszélt.

„Meg kell várni, hogy az autó a pályán legyen, leginkább majd a második teszttől számítanak az eredmények, de amíg nem érkezünk meg Ausztráliába senki nem fogja megtudni mennyire is végzett jó munkát. Vettel minden bizonnyal az egyik fő riválisunk lesz. Tavaly a McLaren is gyors autót építet, így azt gondolom idén is kell velük számolni. Abban mindenesetre biztos vagyok, hogy mi leszünk az egyik legfőbb vadászok.”


Tweet
Módosítás: ( 2013. január 18. péntek, 13:21 )