Fernando: Szenvedtünk az autóval

Nyomtatás
Szabó Balázs – A Ferrari spanyol versenyzője, Fernando Alonso elárulta, csapata kissé elveszett a fejlesztési harcban, de a legutolsó nagydíjon alkalmazott változtatások életet leheltek az F138-ba.alt
 
A Ferrari 2009 óta a legerősebb szezonkezdést mutatta be ebben az évben, a Monacói Nagydíj óta azonban szenvedett a csapat és nem tudta fenntartani korábbi formáját. Németországban visszatértek a Barcelonában bevetett fordítólemezekhez és kipufogó kialakításhoz, mellyel visszanyerték a kocsi korábbi balanszát. Mivel az ellenfelek a problémás futamokon előreléptek, ez csak egy tapasz volt a fejlesztési problémák eltakarására.
 
„A kocsi többé-kevésbé rendben volt Németországban.” - nyilatkozta Fernando. „Visszatértünk a korábbi versenyeken alkalmazott beállításokra és aerodinamikai elemekhez és az autó is sokkal versenyképesebben, megszokottan viselkedett.”
 
A spanyol bajnok javításra szólítja fel csapatát  annak érdekében, hogy bármi esélye is legyen a bajnoki küzdelemben.
„Versenyképes kocsink volt, de utána bevetettünk néhány elemet, amely nem szolgálta a kívánt eredményeket. A többiek is előrehaladtak, mi pedig szenvedtünk Monaco óta. Jó hír, hogy Silverstone után visszatértünk, de most már gyorsulnunk kell.” - zárta le gondolatait a 32-szeres futamgyőztes.
 
 
Írta: Szabó Balázs

Tweet
Módosítás: ( 2013. július 23. kedd, 07:17 )