Montezemolo bekeményített

Nyomtatás
Szabó Balázs - Di Montezemolo nyílt kártyákkal játszik: Alonsót tartja a legjobbnak, de a spanyolnak tiszteletben kell tartania a Ferrarit, Felipét tiszteli gyorsaságáért, de inog a széke, Domenicalit keménységre szólítja fel.
alt
Nincs értelme tovább tagadni: füstöl a talaj a lovak alatt Maranellóban. Fernando Alonso már Silverstone-ban dühöngött, amikor a Ferrari fejlesztései kudarcot vallottak azok után, hogy briliáns formát nyújtott a spanyol az első öt versenyhétvégén. Felipe Massa széke ezúttal, a tavalyi esztendővel ellentétben, valóban bizonytalan lábakon áll: Domenicali védi a brazilt, de Montezemolo kijelentette, nem tart igényt szolgálataira, ha nem emel teljesítményén.
 
„Fernando egy fantasztikus autóversenyző, és megértem, mivel kissé olyan, mint én: minden porcikája éhes a győzelemre.” - kezdte a Ferrari elnöke.
„Ugyanakkor emlékeznie kell, hogy együtt nyerünk és győzünk, a Ferrarinak pedig egy olyan autót kell a rendelkezésére adnia, mellyel az első két sorból tud indulni.”
Fernando Alonso az elmúlt három évben kétszer is a legutolsó futamon csúszott le a bajnoki címről úgy, hogy autója teljesítmény-tekintetben más ligában tartózkodott a konkurens Red Bullal, de több ízben más ellenfelekkel szemben is. „Fernando rengeteget adott nekünk az utóbbi években, és megismétlem, a csalódottsága, mely Silverstone-ból eredeztethető, ahol is sokkal versenyképesebbnek vártuk saját magunkat, érthető. Azonban nem szeretek bizonyos hozzáállásokat, bizonyos szavakat és kirobbanásokat. Ezért mondtam azt, amit.”
 
Az elnöke elmondta, a Ferrari mindenek felett áll, mindenféle önös érdek vagy individuális elem fölött. Nem csoda: Enzo Ferrari a pilótákra gépként tekintett: ha gyors volt a pilóta-autó kettőse, akkor azt az autó számlájára írta, ha lassú, akkor a pilótát hibáztatta. „Mindenkit emlékeztetek, a pilótákat is, a Ferrari mindenek előtt áll, a csapat élvez elsőbbséget.”
„Kissé olyan, mint amikor egy családapa a családi szabályok betartására figyelmeztet: a családi értékeket kívánom kiemelni.”
 
A 65 éves olasz üzletember javulásra szólította fel brazil versenyzőjét, Felipe Massát. Amennyiben erre képtelen lesz Felipe, új pilótát ültetnek a Scuderia második autójába.
„Felipe egy gyors versenyző és egy nagyszerű srác. Az utóbbi napokban azonban nagyon világosan beszéltem hozzá: ő és mi is eredmények és pontok után hajtunk. Egy bizonyos ponton egymás szemébe nézünk és eldöntjük, mi tévők legyünk.”
 
A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali nyugodtságáról híres, aki egy rossz eredmény után nem csügged el, de egy kiváló hétvége után sem emelkedik el a talajtól. Montezemolo szerint, az imolai születű vezetőnek keményebbnek kell lenni, hogy a csapat minden tagját a maximum elérésére inspirálja.
„Egyetlen dolgot ismételek neki folyamatosan: a szervezet minden egyes tagjából a legtöbbet kell kihoznia, soha sem lehet megelégedve (a munkával) és ha szükséges, drasztikus és kegyetlen eszközökhöz kell folyamodnia.” - zárta gondolatait di Montezemolo.
 
Írta: Szabó Balázs

Tweet
Módosítás: ( 2013. augusztus 04. vasárnap, 17:41 )