Alonso nyugodtságra inti a csapatot

Nyomtatás

Fernando Alonso egyelőre nem esik kétségbe és hasonló higgadtságot kér a csapattól, hogy felszámolják a kialakult krízist már a következő
hétvégi Német Nagydíjra.
alt


Annak ellenére, hogy a silverstone-i aszfaltcsík kedvező vonalvezetéssel bír az F138 számára, a csapat  egész hétvégén szenvedett, hogy kiaknázza annak potenciálját. Noha korábban hasonló karakterisztikájú pályákon az autó kiválóan működött, Silverstone-ban nem megfelelő az autó balansza se a gyors, leszorító erőt megkövetelő kanyarokban, se a lassú, jó trakciót feltételező szakaszokon.

"Nem fejlesztjük jól az autót, ez igaz, de az is lehetséges, hogy nem sikerült megtalálni a helyes beállításokat ebben a pillanatban. Talán a gumik nem működnek számunkra." - kezdett okfejtésbe a spanyol bajnok. "Meg kell vizsgálnunk a problémát, mert javításra szorul. Mihamarabb dolgoznunk kell a helyzeten, hogy már a holnapi (mai -szerk.) versenyen javuljunk, majd pedig a Nürburgringen és Magyarországon is."

Fernando néhány pont megcélzását tűzte ki a mai futamra. "Nagyon nyugodtnak kell maradnunk ebben a pillanatban is. Ha holnap a vezető mellett tudunk néhány pontot szerezni, az fantasztikus eredmény lenne. Emiatt először is be kell fejeznünk a mai versenyt, nagyon higgadtnak kell lennünk a gyárban, majd a következő két versenyre javítanunk kell a teljesítményünkön." 

Noha korábban a Red Bull és a Mercedes is kanosszát járt a Pirelli abroncsainak megváltoztatásáért, most, hogy vezető pozíciót élvez az említett két istálló, elégedettebbek a gumikkal, mint valaha. "Nem akarok panaszkodni a Pirellire. Voltak más csapatok, amelyek elégedetlenkedtek a Pirellivel, amikor még nem teljesítettek olyan jól. Most mi nem teljesítünk jól, mert a kocsi nem működik megfelelőképp és mert itt a pályán nem végeztünk elég jó munkát. Igaz, hogy ez nem a legmegfelelőbb gumikiválasztás (kemény és közepes abroncsok - szerk.) számunkra. A Lotus és a Ferrari számára ez nem igazán jelent titkot. Azonban ha ezekkel a gumikkal valaki el tud érni egy 1:30,2-t (Vettel körideje) és mi erre nem vagyunk képesek, az a mi problémánk és javítanunk kell." - zárta rövidre gondolatait az oviedói versenyző.

Írta: Szabó Balázs


Tweet