Alonso: a Ferrari '200-szor jobb', mint egy éve

Nyomtatás

altFernando Alonso szerint a Ferrari idén '200-szor jobb' a szezon előtti tesztek során, mint 2012-ben.

A Ferrari tavalyi, szezon előtti gyengélkedése visszavetette a csapatot, ennek ellenére Alonso az utolsó futamig harcban volt a világbajnoki címért egy alsóbbrendű autóval. Azonban a jelek biztatóbbak idén és a csapat is fejlődött a tavalyi év vége óta.

"Reméljük csökkentettük a különbséget, és jobb formában érkezünk Ausztráliába, ami azt jelenti, hogy 200-szor jobbak leszünk, mint egy éve."

Arra a kérdésre, miszerint képes lesz-e a világbajnoki címért harcolni ezzel az autóval, a válasza igen volt, mert ez az autó jobb, mint az F2012.

"Nem látok okot az ellenkezőjére, mert a tavalyi egy nagyon nehéz tél volt, teljesen elvesztünk és volt néhány versenyünk, amikor azt sem tudtuk, mit csinál az autó. Nem értettük mi folyik a szélcsatornában és a pályán, mégis harcban voltunk a világbajnoki címért egészen Brazíliáig."

"Tehát most van egy autónk, ami megfelelően reagál a változtatásokra, és úgy működik, ahogy elvártuk. Tudjuk, hogy talán nem a miénk a leggyorsabb kocsi, de van benne potenciál. Már most érezhető. A tavalyi autót rémálom volt működőképessé tenni. Az idei autót biztosra veszem, hogy sokkal könnyebb lesz kezelni."

Alonso azt is elmondta, a Ferrari még mindig az élcsapatok mögött van, és nem lesz lehetőségük kipróbálni a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjra szánt fejlesztéseket a hétvégén Barcelonában.

"Az Ausztráliában használandó fejlesztéseket nem érnek ide a tesztre, szóval majd ott próbáljuk ki őket pénteken. A téli teszt gondok nélkül telt, a kisebb darabok úgy működtek, ahogy vártuk, szóval bíznunk kell benne, hogy a melbourne-i csomag is jól fog működni. Semmi nem ad okot aggodalomra, az Ausztrál Nagydíj csak a kezdet és még sok fejlesztés érkezik majd az évben."

Bár az elmúlt hónap tesztjei során szinte lehetetlen volt bármit is megállapítani, Alonso felszólalása is azt mutatja, a Ferrari jelenleg nem egyenrangú ellenfele egyik élcsapatnak sem.

"Úgy gondolom, kicsit a top csapatok mögött vagyunk, ahova vártuk magunkat. Brazíliában 7-8 tizeddel a Red Bull és a McLaren mögött voltunk és senki nem tud ekkora hátrányt ledolgozni pár hónap alatt." - mondta Alonso a harmadik, egyben utolsó téli teszt második napján. "Remélhetőleg, kicsit közelebb kerülünk Melbourne-ben."

Ezzel szemben, a Red Bull, a McLaren és a Lotus előreláthatólag már az utolsó két tesztnapon kipróbálja a melbourne-i beállításokat, míg a Mercedes csak pénteken fogja.


Tweet
Módosítás: ( 2013. március 02. szombat, 11:59 )