Alonso: "Jó úton haladunk"

Nyomtatás

altA Scuderia Ferrari folytatja felkészülését Barcelonában, ahol tegnap Alonsónak ismét 'sűrű" napja volt. Úgy tűnik, az F138 jól reagál a változtatásokra, a megtett kilométerek száma nő és minden kör megtételével fejlődik az autót, így a tegnapi 102-vel már összesen 475 teljesített körnél járnak.

Az eső nem segített a helyzeten, de ez sem gátolta meg a 'piros ruhás' embereket abban, hogy aerodinamikai és megbízhatósági teszteket hajtsanak végre az autó jobb megértése érdekében, tekintettel a rohamosan közelgő első versenyhétvégére.

A nap végén Fernando azt mondta, az elvégzett munka optimistává tette: "A rossz idő ellenére minden tervezett munka megvalósult. A reggel folyamán nehéz volt eldönteni a folyton változó időjárás miatt, hogy milyen gumit használjunk. Délután hosszú távú szakaszokat teljesítettem száraz és köztes gumikon egyaránt, hogy ellenőrizzük néhány alkatrész megbízhatóságát, így nap végére tízszer többet tanultunk, mint más napokon."

Az F138 fejlődését illetően pozitívan reagált Fernando: "A vizes pálya miatt képtelenek voltunk az adatokat közvetlenül a múlt hetiekkel összevetni" - mondta a spanyol. "Más íveket kellett használnom, hogy elkerüljem a pálya csúszós részeit; egyébként is, az adatok ellenőrzésén dolgoztunk, nem volt fontos a teljesítmény. Innen nézve, a csapat elégedett, mert a vártaknak megfelelően alakult a nap. Néhány új alkatrészt sikerült megérteni, néhányat nem, de mind fontos elemek és mivel az autó úgy viselkedik, ahogy vártam, magabiztos és optimista vagyok. Ha visszagondolok az előző évre, más volt a lelkiállapotom: nagyon pesszimisták voltunk, mert tudtuk, hogy 2 másodperccel lassabb a tempónk és, mint később beigazolódott, féltünk, hogy nehéz lesz bekerülni a Q3-ba Ausztráliában. Azon dolgozunk, hogy faragjunk a tavalyi Brazil Nagydíjon tapasztalt 7-8 tizedes hátrányból, és úgy gondolom, jó úton haladunk, hogy közelebb kerüljünk a leggyorsabbhoz."

"Még mindig nincs ötletem, hogy hogyan legyünk versenyképesek." - folytatta Alonso. "Részemről, ez csak tesztelés és nem lehet megállapítani, hogyan állnak a többiek. Néha te előzöl le másokat, néha meg csak azon kapod magad, hogy mások suhannak el melletted, mert teljesen más feladatokat végeznek. Mindez nehezebbé teszi a tesztek kielemzését, idén még inkább, mint tavaly. Normális és logikus, hogy valaki összehasonlításokat végez, de részemről ez olyan, mint egy futball edzés: nem hiheted, hogy egy tartalékos Real Madrid csatár felveheti a kesztyűt a Barcelona ellen, csak mert rúgott egy gólt."

 


Tweet
Módosítás: ( 2013. március 02. szombat, 15:59 )