Alonso sem százas - hanem mindjárt kétszázas

Nyomtatás

altFernando Alonso a hétvégén, Malajziában teljesítheti a 200. Formula-1-es futamot. Ezzel a spanyol a tizennegyedik lesz az örök ranglistán, közvetlenül Jean Alesi és Alan Prost mögött, akik neve mellett külön-külön 202 verseny áll.

 
Nincs is jobb helyszín ennek a fontos mérföldkőnek az ünneplésére, mint Sepang, ahova rengeteg kedves emlék és siker fűzi: a 'ferraris' tizenegy versenyből háromszor az élen végzett, négyszer a pódiumra léphetett, hétszer a top tíz tagja volt és kétszer szerezte meg az első rajtrácsot az időmérőn. Történetesen, az utolsó maláj győzelmét a Ferrariban szerezte, a tavalyi F2012-vel. Alonso a nyolcadik helyről tornázta fel magát az élre, köszönhetően a jó stratégiának és a vizes pályán tanúsított tehetségének.
 
A kiváló ausztrál szezonkezdet után a Ferrarik ismét pályára gurulnak a héten megrendezésre kerülő tizenötödik Maláj Nagydíjon. A nagy hőség és a levegő magas páratartalma még jobban kihat az autókra, a versenyzőkre és a személyzetre, mint bármelyik más helyszínen. Technikai szempontból nem lesznek különleges frissítések, csupán megpróbálják tökéletesen beállítani az F138-at a maláj pályára, ami teljesen különbözik a Albert Parktól. Kiváltképpen fontos lesz megtalálni a megfelelő egyensúlyt a leszorító erő és a végsebesség között, mert az első és a harmadik szektor is rendelkezik hosszú egyenessel.
 
Malajzia érdekes tesztlehetőség lesz a közepes és kemény keverékű Pirelli abroncsok számára is. A hőmérséklet sokkal magasabb lesz, mint Ausztráliában volt, és fontos lesz a pénteki szabadedzéseken a gumik működésének határait feszegetni annak érdekében, hogy a megfelelő stratégiát dolgozhassák ki a csapatok. Természetesen, az időjárás is kiveszi a részét az izgalmak fokozásából. Állandóan váltakozó viszonyok és hirtelen kialakuló záporok tehetik érdekessé majd az eseményt. Idén talán 'fegyverszünet' lesz ...

Tweet