Alonso szerint szoros az idei mezőny

Nyomtatás
altA csütörtöki hivatalos sajtótájékoztató nem a régi módon zajlott, mert nem egy műsorvezető tette fel a kérdéseket, hanem a jelenlévők közül többen.
 
Mikor Alonsot megkérdezték, hogy szerinte jobban fog-e kezdődni az idei bajnokság, mint a tavalyi, a spanyol egyet értett, majd hozzátette, "Nem nehéz jobban rajtolni a tavalyi kezdethez képest, de rosszabbul már kihívás lenne. Komolyra fordítva a szót, jobban kiismertük az autót és a tesztek alatt is a várt eredményeket hozta, ami magabiztossá és optimistává tett minket így, a szezon elején. De ki tudja; egy nagyon érdekes bajnokság lesz, nagyon komplikált kezdettel, mivel az ausztrál és maláj pályák nehezek, ahol eléggé változékony az időjárás. Jól kell nekivágnunk a bajnokságnak, és remélhetőleg sok pontot szerzünk majd."
 
2012-ben hét különböző győztes volt az első hét versenyen, de a spanyol nem számít ismétlésre. "Úgy gondolom, idén az öt vezető csapat kicsit előrébb áll, de abból az ötből nehéz megmondani, kinek van meg az a 2-3 tized előnye, ami a győzelmet jelentheti. A mezőny szoros, nehéz megmondani, ki a favorit. Szerintem a Mercedesben, a Ferrariban, a Lotusban, a Red Bullban és a McLarenben a teszteken mutatott eredmények alapján megvan a potenciál, szóval nehéz választani."
 
Egy spanyol újságíró azt kérdezte, elég jó-e az F138 egy ausztrál győzelemhez. "Most még nem tudom" - ismerte el Alonso. "Veszélyes lenne következményeket levonni a teszteken mért szektoridőkből. Mondhatjuk, hogy boldogak vagyunk a tél alatt véghezvitt, előre tervezett program alapján. Tehát, ott van a potenciál az autóban és reméljük, elég lesz ahhoz, hogy versenyképesek legyünk. A pályáról annyit, hogy nagyon szeretem, mindig jól érzem itt magam, és emiatt jól teljesítek. Ugyanez vonatkozik Malajziára is, úgyhogy remélem ezen a két versenyen lehetőségem nyílik sok pontot szerezni, de még nem tudom, milyen gyorsak tudunk lenni."
 
Végül, a kétszeres világbajnok azt a kérdést kapta, milyen hatással volt rá, hogy ilyen kevés pontkülönbséggel maradt alul a világbajnokságban az elmúlt két évben. "Kiváltságosnak érzem magam, hogy az elmúlt három évben kétszer is harcolhattam a világbajnoki címért. Nem sok embernek adatik meg a Formula-1-ben, hogy felálljon a pódiumra és élvezze az ünnepélyt, még kevesebbeknek van esélyük, hogy versenyeket nyerjen és csak egy párnak, hogy küzdjön a trófeáért. Tehát, szerencsés és kiváltságos vagyok, még ha mindkétszer az utolsó versenyen is buktunk el és bízunk benne, hogy ezt idén is megismételhetjük, reméljük, több sikerrel. Ez talán extra motivációt ad nekem és a csapatnak is, hogy egy szép eredményt érjünk el az év végére."

Tweet