Massa biztos abban, hogy véget tud vetni a nyeretlenségi szériájának

Nyomtatás

altFelipe Massa biztos benne, hogy idén újra felállhat a dobogó legmagasabb fokára.

A dél-amerikai versenyző utolsó győzelmét a 2008-as Brazil Nagydíjon szerezte, és teljesítménye rendre elmaradt csapattársáétól, Fernando Alonsóétól.

Azonban a 2013-as szezont jó formában kezdte a Ferrari brazilja: Ausztráliában negyedik, Malajziában ötödik lett, és Alonso sepangi nullázását követően meg is előzte spanyol csapattársát a pontvadászatban, emellett az eddigi két kvalifikáción is előtte tudott végezni.

Az Autosport azon kérdésére, hogy közelebb érzi-e magát a pódium legfelső fokához, Massa így válaszolt: „Persze. Magabiztosnak kell lennünk [a győzelemhez], és én nagyon magabiztos vagyok”.

Azonban a 11-szeres futamgyőztes szerint még van mit javítani az idei versenygépen, de jelenleg nagyon optimista.

„Nem hiszem, hogy győztes autónk volt [Malajziában], de úgy gondolom, hogy egy versenyképes autónk van a dobogóért folytatott csatában” – nyilatkozta a brazil.

„Két lábbal a földön kell maradnunk. Nagyszerű munkát végeztünk az autóval tavalyról az idei évre, de még sok a teendőnk, hogy tovább fejlesszük, és még versenyképesebbé tegyük. Úgy gondolom, ha folytatni tudjuk ebben az irányban, meg lesz az esélyünk a futamgyőzelmekre és harcban lehetünk a bajnoki címért.”

Massa szerint a Maláj Nagydíjon elért eredményére hatással volt a gumik szemcsésedése a verseny első etapjában.

„A tempó jó volt. Biztos, hogy a verseny elején jelentkező probléma nélkül a verseny egészen más lett volna. Sokkal nagyobb lett volna az esély a dobogóért való csatára. Fontos, hogy pontokat szerezzünk, és ez az ötödik hely, figyelembe véve az első etapot, nem volt olyan rossz” – értékelte maláj teljesítményét a brazil.


Tweet
Módosítás: ( 2013. március 27. szerda, 11:18 )