Massa: Ebben az évben sokkal következetesebb lehetek

Nyomtatás

altFelipe Massa ugyanolyan jó formában folytatja az idei évet, mint ahogy a tavalyit abbahagyta: az ausztrál időmérőn csapattársát is maga mögé utasítva szerezte meg a negyedik helyet, a versenyen pedig egy remek rajtot követően csak kevéssel maradt le végül a dobogóról.

Így nem véletlen, hogy sokkal elégedettebben nyilatkozik a Ferrari idei versenygépével kapcsolatban.

„Az autó sokkal jobb, és ezt megmutattuk az egész ausztrál hétvégén, a szabadedzésen, az időmérőn és a versenyen is, hogy sokkal versenyképesebb, mint tavaly” – nyilatkozta ma délután Sepangban Massa. „Az autó tízszer jobb, boldog vagyok és sokkal jobban érzem magam az autóban, mint tavaly ilyenkor, amikor szenvedtem az autó megismerésével. Ebben az évben sokkal következetesebb lehetek, és az autót is könnyebb vezetni, ami jó a csapatnak és nekem is.”

Annak ellenére, hogy az első futam után a Ferrari vezeti a konstruktőri táblázatot, a brazil versenyző nem bízza el magát ezzel kapcsolatban.

„Az időmérőn egy másodperccel lassabbak voltunk, de a pályafeltételek nem voltak konzisztensek, így nehéz megítélni, hogy valójában hol vagyunk”- mondta a 11-szeres futamgyőztes. „A versenyen a tempónk kiváló volt, talán a legjobb, amikor az abroncsaink jó állapotban voltak. A gumikopásunk azonban nagyobb volt, mint a Kimié, de elfogadható volt a többi autóéhoz képest, és ez egyértelműen pozitív dolog. Ez olyasmi, amin dolgoznunk kell, hogy jobbak legyünk mind az időmérőn, mind a versenyen. Összességében azonban Ausztrália jól sikerült számunkra, és biztosnak kell lennünk afelől, hogy mostantól versenyről versenyre előrelépünk. A helyzet teljesen más lehet ezen a pályán, és majd meglátjuk. Talán kapunk egy tisztább képet arról, hogy valójában mennyi a különbség köztünk és a többiek között az időmérőn, akár negatív, akár pozitív irányban. Az is igaz, hogy jó versenytempónk volt a Red Bullhoz viszonyítva, az után, hogy szombaton gyorsabbak voltak nálunk. Ez egy fontos hétvége lesz, hogy a lehető legtöbbet megtudjuk az autóról és a gumikról.”

Felipe csütörtök délelőtt díszvendég volt a Shell kuala lumpuri központjában megrendezett fogadáson, ahol a brazil versenyző amellett, hogy találkozott a helyi rajongókkal, vegyésznek öltözve segített a Shell mérnökeinek egy gyümölcskoktél előállításában. A koktél összetevői szimbolikusan reprezentálták a Shell V-Power üzemanyagának a komponenseit, melyek speciálisan Formula-1-es használatra készültek. Massa felhívta a figyelmet arra, hogy az üzemanyag is egy olyan területe ennek a sportnak, ahol a kutatás és fejlesztés egyre fontosabb és fontosabb szerepet játszik, főleg a motorfejlesztések befagyasztását követően.


Tweet