Massa hazai kitérője

Nyomtatás

altMielőtt kezdetét veszi Melbourneben az idei szezon, Felipe Massa részt vett a Petropolis Group által szervezett, ingyen megtekinthető TNT Street Race eseményen, melyet Rio de Janeiroban rendeznek.

 
Massa tiszteletét tette egy sajtókonferencián Dougles Costával, a TNT marketingrészlegének vezetőjével, mely eddig a Ferrari beszállítója volt, de idén már szponzorálja is a csapatot. Felipére az összegyűlt riporterek egy sor kérdést zúdítottak.
 
"Nagy álmom teljesül azzal, hogy egy Forma-1-es autót vezethetek a bámulatos Rio de Janeiro utcáin" - mondta a brazil. "Nincs annál nagyobb öröm, mint amikor azt az autót vezetheted végig az utcán, amellyel a világot körbeversenyzed, a szurkolók előtt, akik mindig támogattak, a saját hazámban. És nincs jobb hely egy ilyen eseményre, mint Rio." A közelgő bajnoksághoz a következőket fűzte: "Megvan a potenciál, hogy az élen harcoljunk, még akkor is, ha most fogalmunk sincs, hogy állnak a többiek. Eltekintve azoktól, akik eddig is versenyképesek voltak, mint a McLaren, a Red Bull és a Lotus, ott van a Mercedes is, akik nagyon erősek voltak a téli teszteken."
 
"Egy hét múlva Ausztráliában, a kvalifikáción eljön az igazság pillanata. Ma csak az számít, hogy tudom, jó munkát végeztem és jó érzéseim vannak az autóval kapcsolatban, amely nagyszerűen van megtervezve és könnyebb is vezetni, mint a tavalyit." Mikor a jövőjéről kérdezték, elmondta, szeretne a Ferrarinál maradni. "Nem tudom mi lesz, de a célom az, hogy a világ leghíresebb Formula-1-es csapatával maradjak, akik sok éven át olyanok voltak nekem, mint a második családom. Sok függ majd az eredményektől, ezért nem gondolok sokat a jövőre, csak megpróbálok a közelgő világbajnokságra koncentrálni."
 
Felipe bevallotta, nem igazán érdekli, mit mondanak az emberek róla. "Ez is része a Formula-1 világának és úgy gondolom, megmutattam azoknak, akik nem fogadtak volna rám, hogy képes vagyok kezelni a bonyolult helyzeteket. Az előző szezon nagyon nehéz első felét tekintve, nem engedhetem meg magamnak még egyszer, hogy foglalkozzak mások mondandójával. Visszatértem, versenyképesebb vagyok, mint valaha, és idén ilyen felfogással akarok elrajtolni."
 
A konferencia után Massa részt vett egy, az ő tiszteletére rendezett koktél fogadáson a rió de janeirói Ferrari üzletben, mely az első volt Brazíliában és melyet a hivatalos importőr, a Via Italia nyitott a tekintélyes Sao Conrado Fashion Mall-ban.

Tweet
Módosítás: ( 2013. március 10. vasárnap, 14:09 )