Massa: "Mindenünk megvan, hogy a jó irányba induljunk"

Nyomtatás
altAz Ausztrál nagydíjakon már tradíciónak számít - ez már akkor is így volt, mikor Adelaideben tartották a versenyt - ,hogy a pilóták árnyékban és szépen lenyírt gyepen válaszolják meg az újságírók kérdéseit. Így tett Felipe Massa is, mikor nekiláttak a szokásos médiaeseménynek.
 
"Csak az számít, ami itt és most történik" - válaszolta a 'ferraris', mikor azt kérdezték, hogy a téli tesztek magabiztossá tették-e. "A tesztelés az tesztelés, de most fog minden kiderülni, amikor mindenki ugyanannyi üzemanyaggal és ugyanolyan gumikkal megy. Egy új bajnokság kezdődik, ahol mindenki nulla ponttal rajtol el. Sokat tanultunk tavaly óta, hogy milyen irányba fejlesszük az autót, és a mostani határozottan jobb, mint amelyikkel az előző évet kezdtük. Sokkal kevesebb problémánk volt az F138-cal és kevesebb meglepetés is ért minket, valamint a tesztek során is úgy működött, ahogy vártuk. Sokkal jobb érzés vezetni. Nem hiszem, hogy ezen a hétvégén kiderül a csapatok közötti hierarchia, de biztos vagyok benne, hogy mindenünk megvan, hogy a jó irányba induljunk. Szombaton és vasárnap választ kapunk néhány kérdésre."
 
A hideg téli tesztek után, a Pirelli új gumijai voltak a fő beszédtéma, kiváltképp, hogy gyorsabban koptak, mint tavaly, bár a brazil e kérdést illetően nyugodtnak tűnt. "A gumik idén kicsit lágyabbak, mint tavaly, és ennek tetejébe, az Albert Parkban a 'szuperlágyat' fogjuk használni, míg tavaly a lágyabbik keverék a 'lágy' gumi volt, tehát érdekes lesz látni, mi fog történni. Nekünk most egyszerűen azon kellene dolgoznunk, hogy minél többet tudjunk meg a különböző típusú gumikról, de ez nem jelent semmi változást a munkánkban, hiszen mindig azzal kell kezdeni, hogy kiismerd a gumikat és megtanuld hozzáállítani az autót. Sok módja van, hogy megismerd a gumikat - ha megfigyelik a tavalyi szingapúri versenyemet, az utolsó szett gumival sokkal több kört tudtam teljesíteni, mint amire számítottunk. Óvatos voltam, változtattam a vezetési stílusomon, így kint tudtam maradni javítani a pozíciómon, amikor bejött a biztonsági autó. Mindig alkalmazkodni kell a helyzethez, hogy kíméld a gumikat. Ráadásul, az év közbeni fejlődéssel is segítheted a gumik kezelését."
 
A 2012-es év végén a top sztorik egyike volt, hogy Felipe régi formája visszatért, és a Scuderiánál egyre több reményt fűznek az idei 19 futamhoz. "Azt hiszem, megnőttek az elvárások felém, miután ilyen jól teljesítettem a tavalyi év végén. Még ha nem is tudtam versenyeket nyerni az autó korlátozottsága miatt, szerintem nagyon jó munkát végeztem. Az autó, a gumik mások, de a szabályok többé-kevésbé ugyanazok, és úgy érzem ez segítségemre lesz egy jobb és egyenletesebb szezon teljesítésében, ebben biztos vagyok."

Tweet
Módosítás: ( 2013. március 14. csütörtök, 19:47 )