Montezemolo: "'La Speranzosa' újra reményt ad nekünk"

Nyomtatás
altA Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo úgy nyilatkozott, elégedett az szezonnyitó Ausztrál Nagydíj eredményével:
 
"'La Speranzosa' ('A Reménység', ahogy nevezte az új autót) újra reményt ad nekünk. Teljesítettük az elvárásokat. Jó verseny volt részünkről, főleg a Red Bull és Vettel ellen, akiket a legfőbb riválisunknak tartok. Célunk az volt, hogy a pódiumra álljunk, és teljesítettük. Határozottan jól kezdtük a világbajnokságot és lélektanilag is jó hatással van a szerelőkre, a mérnökökre és a pilótákra egyaránt. Fontos volt a jó kezdet, mert sajnos ez az előző két évben nem így sikerült."
 
Természetesen, az autó teljesítménye a legfontosabb, mindemellett Montezemolo felhívta a figyelmet három fontos területre, melyeken jól teljesített a csapat: a rajt, a kerékcserék és a versenystratégia. Ezek az egész szezon sarkalatos pontjai lehetnek: "Még sok fejlesztést kell véghezvinnünk az 'együlésesen'. Tudjuk, hogy nem a miénk a leggyorsabb autó, de egyszerre több vasat tartunk a tűzbe. És őszintén szólva, egy lényegében jobb autót továbbfejleszteni sokkal könnyebb."
 
A Ferrari elnöke utolsó szavaival a pilótákat tisztelte meg: "Elégedett vagyok Fellipe Massával - nagyon gyors volt az időmérőn, és a versenyen is brillírozott. Fernando Alonso is jól teljesített. Motiváltnak tűnt és boldog volt, hogy a tesztek eredményeinek jó volt a visszhangja. Tehát nem szabad elbízni magunkat, még mindig sok a tennivaló."

Tweet