Pat Fry egy lenyűgöző versenyre számít Sepangban

Nyomtatás

altAnnak ellenére, hogy a kívülről elég egyszerűnek tűnt a mai időmérő Malajziában - ha egy esővel tarkított időmérőt lehet egyszerűnek nevezni -, Pat Fry szavaiból kiderül, a résztvevők ezt nem így élték meg a helyszínen.

„Mint az összes többi csapat, mi is azzal a céllal vágtunk neki a mai időmérőnek, hogy a lehető legkevesebb gumit használjuk, hogy megtartsuk őket a holnapi versenyre” – emlékezett vissza a Ferrari technikai igazgatója a kvalifikációra. „Egyetlen gyors körrel sikerült a kemény gumikon mindkét versenyzőnknek továbbjutnia a második szakaszba, ami különböző lehetőségeket biztosított az időmérő további részére. A Q2-ben csak egy szett közepes keveréket használtunk, és még eső nélkül sikerült mindenféle gond nélkül továbbjutnunk az utolsó szakaszba.”

„Ettől kezdve, ahogy megjósolták, elkezdett esni, de nem annyira, hogy bonyolítsa a dolgokat: annak ellenére, hogy a pálya vizes volt, egyértelmű volt, hogy az intermediate a jó választás. Egy kerékcsere az első pár kör után a helyes lépésnek bizonyult: meg kellett becsülnünk egy hajszálnyi egyensúlyt az abroncsok hőmérséklete és a pályán lévő víz mennyisége között, és bár ez akkor elég stresszesnek tűnt a feltételek miatt, visszagondolva ez viszonylag egyszerű volt.”

Fry szerint, ha holnap elmaradna a menetrend szerinti délutáni esőzés Sepangban, a gumik különböző kopása miatt egy nagyon érdekes versenyt láthatna a nagyérdemű.

„Ha nem lesz eső holnap, nagyon érdekes lesz látni, hogyan használja mindenki a gumikat. Minden csapatnak van egy pár új szett, ami egy lenyűgöző versenyt eredményezhet” – mondta Pat Fry.


Tweet