Alonso nem számít meglepetésre Kínában

Nyomtatás

altMa délután Fernando Alonso is hivatalos volt az FIA sajtótájékoztatójára Kínában.

A spanyol versenyző jelenléte nem volt meglepő, hiszen az a szokás, hogy az előző nagydíj győztese mindig részt vesz a következő verseny csütörtöki sajtókonferenciáján.

Azonban Alonso egyértelművé tette: nem várja a három héttel ezelőtti teljesítmény megismétlését ezen a hétvégén.

"Semmi sem változott Malajzia óta, így egy kemény hétvégére számítok" - nyilatkozta a huszonnyolcszoros futamgyőztes. "Nem lesznek nagy meglepetések, mert bár az autó kapott néhány újítást, semmi nagy változás nem érkezett erre a versenyre. Arra számítok, hogy ugyanez a helyzet a többi csapattal is, ezért úgy érzem, hogy az összkép ugyanaz lesz, mint ami az utolsó két versenyen volt. Ez azt jelenti, hogy küzdeni fogunk azért, hogy bejussunk a Q3-ba szombaton, és aztán reméljük, hogy vasárnap lesz egy jó rajtunk, és jó munkát végzünk majd a gumikkal."

Emellett a kétszeres világbajnok a szerencséről is ejtett néhány szót.

"Reméljük lesz egy kis szerencsénk, mert ez egy olyan tényező, amiről gyakran megfeledkezünk, de jelen van, mint ahogy Ausztráliában és utána Malajziában is láthattuk, ahol szerencsém volt, hogy elkerültem a balesetet az első kanyarban. Egy nagy csomagra van szükséged a győzelemhez, és ennek a szerencse is része, szóval reméljük, velünk marad ezen a hétvégén is."

Talán a szerencse mellett sokkal nagyobb segítség lenne a csapat számára egy kis eső vasárnap délután, azonban az előrejelzések csak péntekre mondanak záporokat.

"Persze, ha esne, az segíthetne, de még ekkor is két esélyes a dolog, mert nem biztos, hogy a jó keverékkel a megfelelő pillanatban vagy a pályán, vagy egy rossz keverékkel egy rossz pillanatban."

Fernando Alonso a sepangi győzelmével megelőzte Jackie Stewartot a legtöbb futamgyőzelmet szerzők listáján, ahol már csak Michael Schumacher, Alain Prost, Ayrton Senna és Nigel Mansell előzi meg a spanyolt.

"Nagyon kiváltságosnak érzem, hogy a legnagyobb versenyzők listáján lehetek, akiket a tévében néztem, amikor kis srác voltam. Most már elmondhatom, hogy egy jó karrierem van, fantasztikus csapatoknál versenyeztem, de jelenleg a rekordok nem fontosak, mert a következő versenyre koncentrálok vagy mindennapi életemre. De biztos vagyok benne, hogy tíz vagy tizenöt év múlva többre fogom értékelni ezeket a számokat, mint most" - zárta nyilatkozatát Fernando Alonso.


Tweet
Módosítás: ( 2012. április 12. csütörtök, 12:55 )