Április tréfa! (Hivatalos: Perez váltja Massát a Ferrarinál)

Nyomtatás

A cikk az oldal áprilisi tréfája volt :) Aki elhitte az szóljon annak is aki továb adta :) Kösazönjük :)

Régóta terjengtek már a pletykák miszerint Pérez válthatja majd jövőre, az évek óta saját magát alulmúló Felipe Massát, majd az első két futamot követően - amikor is szenzációs versenyeket követően a mexikói 22 ponttal, a tabella ötödik helyén találhatta magát, míg Felipe még egyetlen pontot sem szerzett - többen is arról kezdtek el beszélni, hogy akár év közben is megtörténhet a csere. Nos, a gyanú beigazolódott.

Pérez remek teljesítményt nyújtott az első két futamon, Ausztráliában az utolsó helyről, egészen a nyolcadik pozícióig kapaszkodott fel, Malajziában pedig a második helyen végzett, így nem csoda, hogy rögtön a mexikói Ferraris szerződésétől zengett a sajtó.

Domenicaliék végül a mai nap hivatalosan is bejelentették, hogy a Kínai Nagydíjtól Pérez váltja majd Massát. Ami az érdekessége a dolognak, hogy a két pilóta helyet cserélt egymással, így Massa nem marad ülés nélkül, és hét év után, ismét visszatér a svájci csapathoz (ez egy fajta kárpótlás lehet a Ferrari részéről).

"Először is szeretném megköszönni Massának a sok évnyi kitartó kemény munkát és elszántságot, amit a csapat felé tanúsított. Büszkék vagyunk rá, hogy a 2009-es Magyar Nagydíjon történtek után sem adta fel, és nagyon örülünk neki, hogy a rákövetkező szezonban már ismét velünk lehetett. Azonban folyamatosan azon dolgozunk, hogy újabb tehetséges pilótákkal gyarapítsuk a sportot, és persze a csapatunkat, ezért úgy éreztük lépnünk kell e tekintetben. Pérez már régóta a versenyzői akadémiánk tagja volt, sokan nagyszerű, gyors, és magabiztos pilótának tartják a csapatunknál, maga Luca di Montezemolo is dicsérő szavakkal illette, így nem volt kérdéses, hogy egyszer majd nálunk versenyezhet." - fejtette ki részletesen válaszát Domenicali, arra a kérdésre, miszerint, miért pont Pérezre esett a maranellói gárda választása.

Felipe mellett nagyon sokáig kitartott a Ferrari, annak ellenére, hogy már évek óta egyre többen azt mondták, hogy mennie kéne, rengeteg lehetőséget kapott a brazil, így Massa is visszafogottan nyilatkozott a váltásról.

"Nyilvánvalóan nagyon sajnálom a történteket, a balesetem után sajnos nem alakultak jól a dolgok. Minden erőmmel azon voltam, hogy visszanyerjem a régi formámat, ami idővel úgy érzem sikerült is, azonban a szerencse nem állt mellém. Nagyon szomorú vagyok amiatt, hogy a csapat így döntött, remekül éreztem magam itt, olyanok voltunk, mint egy nagy család" - mondta csalódottan Felipe.

"Fura érzés visszatérni ahhoz a csapathoz, ahol hét éve versenyeztél utoljára, azonban már az első napom is remekül telt a Saubernél, láthatóan rengeteget fejlődtek azóta. Az autó gyorsnak tűnik, alig várom, hogy kipróbálhassam Kínában, és bebizonyíthassam a Ferrarinak, hogy hibáztak amikor meghozták ezt a döntést".

Sergio is szólt pár szót, a mexikói természetesen nagyon örül, hogy a Ferrarinál versenyezhet.

"Alig tudtam még felfogni a dolgokat, hiszen nagyon gyorsan történtek az események, és még csak a második évemet töltöm a Forma 1-ben. El sem tudom mondani, mennyire örülök neki, hogy itt lehetek, hiszen minden pilóta arról álmodik, hogy egyszer a Ferrarinál versenyezhessen. Továbbá annak is nagyon örülök, hogy egy ilyen pilóta lehet a csapattársam, mint Fernando Alonso. Remélhetőleg rengeteget tanulhatok majd tőle, tudom, hogy nem lesz könnyű, de mindent beleadok, hogy a lehető legtöbbet kihozzam az autóból, és jó eredményeket érjek el" - mondta Pérez.

 


Tweet
Módosítás: ( 2012. április 01. vasárnap, 12:52 )