Massa: A sport miatt jöttem Bahreinbe

Nyomtatás

altA kétszeres bahreini győztes, Felipe Massa is hivatalos volt az FIA csütörtöki sajtókonferenciájára Szahírban.

Bár a múltban elért eredmények csak statisztikailag számítanak a Formula-1-ben, Massa reméli, jó hétvégét zár majd Bahreinben.

"Mindig jól éreztem magam itt, nagyon jó ezen a pályán vezetni. Egy jó versenyt várok itt, remélhetőleg a legjobbat az eddigi szezonban" - nyilatkozta a brazil.

"Sanghajban határozottan előreléptünk, még ha a végeredmény sem számomra, sem Fernando, sem a csapat számára nem volt kielégítő. Azonban azt mondanám, hogy egy normális verseny volt olyan értelemben, hogy az időmérő normális volt, a versenytempónk sem volt rossz, és egy teljesen más verseny volt a szezon első két futamához képest. Emiatt vagyok optimista, és ezért remélem, hogy egy jó versenyünk lesz vasárnap, szerzünk jó néhány pontot, és hogy majd így fog folytatódni minden a következő versenyeken."

Arra a kérdésre, hogy a magasabb hőmérséklet kedvezni fog-e az F2012-nek, Massa elmondta, hogy túl korai lenne ezt megmondani úgy, hogy az autók még nem gurultak a pályára.

"Jó lenne ezt hinni, de még mindig sokkal versenyképesebbé kell tennünk az autónkat, és figyelembe kell vennünk, hogy a hétvégén használt autónk nem sokban fog különbözni a Sanghajban használttól."

Minden versenyzőt megkérdeztek, hogy a bahreini helyzet hatással volt-e a felkészülésükre. Massa szűkszavúan válaszolt.

"Ugyanúgy készültem erre a versenyre, mint bármely másikra. A sport miatt jöttem ide."


Tweet