Twitteres rajongói kérdezz-felelek Alonsóval

Nyomtatás

altNéhány héttel ezelőtt Fernando Alonso is csatlakozott a Twittert használóak népes táborához.

A spanyol versenyző már a blogjában is említést tett a "mobil-blogról", és elmondta, nagyon élvezi, hogy megoszthatja gondolatait, érzéseit az érdeklődőkkel - akiknek a száma 300.000 fölé nőtt alig több, mint 3 hét alatt.

Első "virtuális sajtótájékoztatóját" az alábbiakban olvashatjátok.

Mennyire vagy jó az asztúriai zöldbab ragu elkészítésében?
Fernando Alonso: Amit anyukám készít, az csodálatos. Ez nem olyasmi, amit nagyon szeretek, de most nagyon hiányzik.

Magaddal viszed a Playstation-öd, amikor a versenyekre utazol?
FA: Természetesen, különösen, ha Európán kívülre utazom: mindig nálam van a Playstation és egy számítógép játékokkal...

Mit éreztél, amikor megszerezted az első győzelmed gokartban és az F1-ben?
FA: Hogy őszinte legyek, nem emlékszem az első gokartos győzelmemre: nagyon kicsi voltam. Ami az F1-et illeti, nagyon boldog és büszke voltam, mert tudtam, hogy ez valami olyasvalami, amire egész életemben emlékezni fogok.

Mik a kedvenc ételeid az általad eddig meglátogatott országokban?
FA:
A csapat szakácsai általában minden versenyhétvégén ugyanazt az ételt készítik, akárhol is legyünk: ez a diéta miatt tészta, zöldség, hús, hal és gyümölcs. A pályán kívül általában japán éttermekbe megyünk, és ennyi: kontroll alatt vagyunk!

Mi szurkolók mit tehetünk azért, hogy győzelemhez segítsük a Ferrarit?
FA:
Már mindent megtesztek azzal, ha mindig támogattok minket. Valószínűleg ez ennek a csapatnak a legnagyobb erőssége: mindig egységesek vagyunk, jó és rossz időkben, és számíthatunk a rajongók támogatására az egész világon.

Miért gondoltad meg magad tíz év után: Twitter, Facebook...?
FA:
Az elmúlt hónapokban, nagy zűrzavar volt - teljesen feleslegesen - azzal kapcsolatban, hol voltam, kivel voltam és miért. Mindenki úgy érezte, szabadon beszélhet erről, még ha ez nem is volt igaz, és ez zavart okozott a rajongóim számára, akik követik a karrierem. Ezen felül úgy gondolom, ez egy jó módja annak, hogy használjuk az ismertségi hálózatokat. Ezek az én véleményeim arról, amit látok az utazásaim során, és amikor edzek, és bárki, akit ez érdekel, elolvashatja. Az is igaz, hogy Raquel del Rosario [Alonso volt felesége] sokáig győzködött, hogy tegyem meg ezt a lépést: ő tudja, hogy milyen megerőltető és betáblázott egy versenyző élete, és milyen keveset lehet erről tudni.

altMi van a hátadra tetoválva?
FA:
Minden tetoválásnak valami mélyebb jelentése van a viselője számára, mert különben nem lenne semmilyen különleges jelentősége. Ez nem feltétlenül esztétikai jelentéssel bír csak, inkább valami olyan, ami a segítségedre van. Nagy figyelmet fordítok mindenre, amit a testemre tetováltatok, a helyére és a jelentésére. Hogy kielégítsem a kíváncsiságodat, egy nap majd készítek egy fotót arról, hogy mi van ott. Ennek az oka az, hogy ez olyas valami, amit megtartanék magamnak, mert nagyon különleges. Az egyetlen dolog, amit mondhatok, hogy minden, ami a bőrömön van és lesz, egy tisztelgés a családom felé, akár itt vannak, akár már nem.

Hogy tudod mindig motiválni magad, még egy ilyen helyzetben is, amikor könnyen kétségbe lehet esni?
FA:
Minden reggel motiváltan ébredek fel, és győzni akarással. Ugyanezt érzem minden sportban, versenyben és játékban, amit játszok vagy csinálok.

Fogsz még 45 évesen versenyezni? Az F1 nem lesz ugyanaz nélküled Fernando.
FA:
Addig akarok versenyezni, amíg úgy érzem, hogy versenyképes vagyok, képes a győzelemre, és a csapat segítségére vagyok. Remélem még sokáig.

Mire gondolsz, amikor a pályán vagy?
FA:
Attól függ. Általában a következő kanyarra, hogy hogyan tudom gyorsabban bevenni, mint az előző körben. Azonban néhány teszten vagy egy hosszabb etapon, gondolkodhatok azon, hogy egy nap ezt vagy azt megcsinálom, vagy hogy rendezni kell a vízumom az útlevelemben a következő utazás előtt... Mindennapos dolgokról.

Mire gondolsz a rajt előtt?
FA:
Már memorizáltunk egy összehangolt mozdulatsort a kuplunggal, a gázpedállal, a sebességváltóval, a KERS-szel kapcsolatban, emellett azon, hogy milyen íven fogom bevenni az első kanyart. Nincs idő semmi másra gondolni.

Én szeretnék valami információt a kamionsofőrökről. Nem tudni semmit róluk.
FA:
Ha azokra gondolsz, akik a csapat teherautóit vezetik, ők igazán keményen dolgoznak. Egy héttel a verseny előtt elindulnak, és amikor a pályához érnek, felállítják a motorhome-ot és előkészítik a garázst, hogy mire a többiek megérkeznek, minden készen álljon.

Melyik a kedvenc saját előzésed az F1-ben? Hol lehet olyan baseball-sapkát venni, amilyet hordasz?
FA: Előzés... A rajt Barcelonában 2011-ben... az szoros volt. A sapka, remélem lesz majd.

Arra lennék kíváncsi, mennyi a reakcióidőd?
FA:
Például, ha a rajt elején a lámpák kialvásához viszonyítunk, a tavalyi átlagom 185 ezredmásodperc körüli volt. Edzéseken még gyorsabban tudom csinálni.

Mi a legnagyobb sebesség, amit elértél az F1-ben?
FA:
372 km/h Monzában.

Melyik a kedvenc kártyatrükköd?
FA:
Hmm... Az "Invisible deck".

Hogy éled az életed a Formula-1-en kívül? Általában milyen autót vezetsz?
FA:
Sportolok, moziba megyek, a családommal vagyok... Teljesen hétköznapi dolgokat. Van néhány autó amit használok, általában Maseratit vagy Alfa Romeo Giuliettát.

Mennyi bejegyzés érkezik Fernandótól, és mennyi a sajtósától?
FA:
Minden üzenet az enyém, a jók és a szörnyűek is: nem hagyom, hogy más csinálja.


Tweet
Módosítás: ( 2012. április 05. csütörtök, 12:26 )