Versenyzői nyilatkozatok a a bahreini futam után

Nyomtatás

 

Fernando Alonso:

 

Fernando Alonso úgy gondolja, egy ajándék számára, az, hogy négy futamot követően is mindössze 10 pont választja el a világbajnoki pontverseny éllovasától.

Bár a Ferrari versenyzője megnyerte a Maláj Nagydíjat, az autója jelenleg nem elég versenyképes ahhoz, hogy megismételhesse a Sepangban mutatott teljesítményét.

Alonso hetedikként ért célba Bahreinben, közel egy perces hátránnyal a versenyt megnyerő Sebastian Vettel mögött. Ugyanakkor a spanyol versenyző elismerte, nem gondolta volna az idény kezdetén, hogy ezen a ponton csak 10 pont lesz a hátránya a tabellán.

Ennek ellenére Alonso szerint a Ferrarinak azonnal reagálnia kell, hogy a szezon európai szakaszának kezdetén erősebb lehessen.

Négy versenyt követően, amikor összesen 100 pontot lehetett eddig szerezni, mindössze 10 pont hátrányban lenni a vezetőhöz képes, teljesen elképzelhetetlen” – nyilatkozta Alonso.

Olyan ez, mint egy ajándék. Értékeljük, és elfogadjuk. De a pontokat félretéve, ami aggasztja a csapatot, az az autó teljesítménye, amin már Barcelonára javítanunk kell.”

Azt hiszem vegyes érzéseink vannak most, mivel egyrészről a verseny végén mindkét McLaren előtt végeztünk, amire a kvalifikáció után egyáltalán nem számítottunk. Másrészről viszont 57 másodpercre vagyunk a győztestől, ami jóval több, mint az eddigi futamok során 2012-ben. Szóval most ki kell derítenünk, hogy miért vagyunk ennyire távol a dobogós helyezésektől.”

Alonso azt is elárulta, elfogadja a versenybírók döntését a Nico Rosberggel való incidensét illetően, amikor a német leszorította a pályáról, miközben pozícióért csatáztak.

Meg kell várnunk, mit mondanak a versenybírók. Megpróbáltam megelőzni, és lementem a pályáról. Itt ez nem jelentett problémát, mert a pálya szélén is aszfalt van, ám ezt kétszer csinálta meg – Lewisszal és velem is. Majd meglátjuk. Meg kell néznünk a TV felvételeket, de akárhogyan döntsenek is, elfogadjuk.”

Felipe Massa:

 

A Formula-1-es mezőny úgy érkezett meg Bahreinbe, hogy Felipe Massa azzal a cseppet sem dicsőséges statisztikával büszkélkedhetett, hogy a HRT, a Marussia, és a Caterham versenyzőin kívül ő volt az egyetlen pilóta, aki még nem szerzett pontot 2012-ben. Ám a brazil vasárnap a 9. pozícióban végzett, így begyűjtötte első idei egységeit.

Mivel a csapattárs Fernando Alonsót hetedikként intették le, mindössze két hellyel, és hét másodperccel Massa előtt, így a brazilnak eddig messze ez volt a legjobb teljesítménye idén, azon a pályán, ahol 2007-ben és 2008-ban is győzni tudott.

Határozottan nem volt egy egyszerű verseny, de a végül is jó munkát végeztünk, és a szezon során először pontot szereztünk” – nyilatkozta Massa. „Jelenleg ez egy jó eredmény számunkra, de tisztában vagyunk vele, hogy a Ferrari nem lehet elégedett egy kilencedik hellyel.”

Mondhatjuk, hogy ez a teljesítmény önbizalmat ad számomra az idény hátralévő részében. Egyértelműen javítanunk kell az autó teljesítményén, olyan gyorsan, amennyire csak lehetséges, annak érdekében, hogy komolyabb pontokért harcolhassunk. Barcelonába mindenki jelentős fejlesztésekkel érkezik majd, és sokkal jobban kell dolgoznunk, mint a többiek, mert be kell hozni a hátrányunkat, amit az év elején összeszedtünk.”

A szezon európai szakaszának kezdetét megelőzően a Formula-1-es mezőny május első három napján Mugellóban tesztel majd. Ez lesz 2008 óta az első évközi gyakorlás.

Forrás: motorsportal.hu


Tweet