Versenyzői nyilatkozatok a Bahreini Nagydíj pénteki napja után

Nyomtatás

altA Ferrari versenyzői ma összesen 101 kört tettek meg Bahreinben. Alonso és Massa is elmondta, még sok munka vár rájuk a vasárnapi verseny előtt.

Fernando Alonso:
"Mindig jól mentem ezen a pályán, egyike azon keveseknek, ahol már háromszor nyertem. Így mindig öröm vezetni Szahírban, és ma ismét jól szórakoztam. A Bahreini Nagydíj első napja mindig nagyon nehéz, mert a pályafeltételek sohasem a legjobbak, főleg a homoknak és a szélnek köszönhetően. Ezenfelül ezt a pályát nagyon ritkán használják, így még nehezebben értelmezhető a pénteki nap, talán még inkább, mint más helyeken. Ez az oka annak, hogy minden döntésedet a ma látottakra alapozni nem mindig a helyes lépés a beállítások tekintetében, mert szem előtt kell tartanunk, hogy a pálya sokat fog változni vasárnapra. Megpróbáltuk a lehető legtöbbet megtudni a gumik viselkedéséről: ugyanazokat a keverékeket használjuk, mint Sanghajban, de a hőmérséklet nagyon különböző. Még mindig sok a tennivalónk, különösen, ami az autó hátsó részét illeti, hogy megpróbáljunk több tapadást találni."

altFelipe Massa:
"Egy nagyon meleg nap volt, amelyen főként a Pirelli abroncsok viselkedésének az elemzésére koncentráltunk. Abból, amit ma láthattunk úgy tűnik, hogy mindkét keverék degradációja sokkal nagyobb, mint más pályákon. Ez egy fontos feladat volt, különösen a versenyt tekintve, de az időmérő miatt is, ahol eldőlnek a rajthelyek. Kétségtelen, hogy még nagyon sok dolgunk van. A legfontosabb dolog az lesz, hogy egy olyan autót rakjunk össze, ami következetes a teljesítmény tekintetében, és hogy megpróbáljuk csökkenteni a gumikopás mértékét."

  Első szabadedzés Második szabadedzés  
  # Legjobb idő Kör # Legjobb idő Kör Alváz
Alonso 13. 1.35.436 21 8. 1.34.449  31 295
Massa 15. 1.35.719 19 12. 1.34.941 30 294

 


Tweet
Módosítás: ( 2012. április 20. péntek, 18:29 )