Domenicali: A kinézet egyáltalán nem fontos

Nyomtatás

altA Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali a leleplezés után is úgy gondolja, hogy egyáltalán nem fontos az F2012-es kinézete.

Az autó új tulajdonságai közé tartozik a lépcsőzetes orr a mélyített első szárnnyal és az erőteljesen lefaragott oldalsó borítólemez. A 2011-es év egyetlen futamgyőzelme után a Ferrari új irányt vett az idei autó elkészítése során. Domenicali elismerte: hogy az autó nem éppen a legjobban néz ki, az annak az eredménye, hogy a csapat a jelenlegi szabályozások mellett megpróbálta maximalizálni az autó teljesítményét. 

"Saját véleményem szerint nem igazán mondható szépnek, de ez egy olyan nézőpont, ami nem igazán számít a Formula-1-ben. Mint tudják ezek a változtatások két résztől jöttek létre: a technikai szabályozások nyomásától és abból, hogy megpróbáljuk maximalizálni a hatékonyságot."

"Ahogy már Luca di Montezemolo is elmondta korábban, az a tény, hogy az autó csúnya vagy nagyon szép, nem számít sokat, a legfontosabb a teljesítmény." 

Domenicali elmondta, hogy nagyon ösztönzi őt, hogy a csapat megpóbált más lenni, de valójában csak akkor lesz teljesen elégedett, ha mindez a versenypályán is meghozza a kívánt eredményt.

"Bekérettem a terveket és elmondhatom, hogy az, ami most az autóból látható, az még változni volt. Más megközleítés lesz mind mechanikai, mind aerodinamikai szempontból. Viszont teljesen boldog akkor leszek, ha látom, hogy ez az autó versenyképes lesz."

 


Tweet
Módosítás: ( 2012. február 04. szombat, 14:13 )