Massa: Az autó határozottan jobb, mint Jerezben

Nyomtatás

altFelipe Massa elégedetten nyilatkozott a csapat mai tesztnapja után Barcelonában.

A brazil versenyző ma összesen 84 kört teljesített, és bár csak a hatodik helyen végzett a nap végén, mint tudjuk, ez a teszteken nem sokat számít. A Ferrari ma is a lehető legtöbb adat begyűjtésére koncentrált, hogy minél jobban megismerjék az új konstrukciót. Így a csapat inkább a beállítások és az autó különböző konfigurációinak a módosításával foglalkozik, mint a teljesítmény keresésével a különböző etapokon.

Bár kisebb technikai probléma is hátráltatta a csapatot, az előre eltervezett munkát be tudták fejezni, és Massa úgy érzi, jó irányba haladnak.

"Az autó határozottan jobb, mint Jerezben, és kezdjük megérteni, hogy merre kell haladnunk, hogy folyamatosan fejlődni tudjunk" - nyilatkozta Massa. "Ma egész nap a kemény keverékű gumikkal futottam, és elégedett vagyok a ma elvégzett munkával. Holnap kipróbálom a többi keveréket is, és az autó finomhangolásán is fogunk dolgozni. Fontos lesz, hogy sok kilométert megtegyünk az utolsó öt tesztnapon, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a szezon első versenyére."

Massa holnap vezeti a héten utoljára az F2012-t. A jövő heti programján viszont változtatott a Ferrari: míg a többi csapat március 1-4. között tesztel majd Barcelonában, a Ferrari egy nappal később, március 2-án gurul majd jövő héten először pályára, de egy nappal tovább is marad a többieknél. Azonban március 5-én sem lesz egyedül a csapat a catalunyai versenypályán, hiszen beleegyeztek, hogy a Red Bull is velük tartson a "privát" tesztnapon.


Tweet