Domenicali: Milyen az új autó? Más, nem olyan szép, de reméljük gyors

Nyomtatás

domiStefano Domenicali ötödik szezonját kezdi meg a Ferrari csapatvezetőjeként, ami nem kis terhet jelenthet az állandó elvárások és győzelmi kényszer miatt.

 

Azonban Domenicali elmondta, fontos, hogy nyugodtak tudjanak maradni ennek ellenére is: "Szorongással kezdeni egy szezont, semmin nem segít, és ez a hozzáállás nem is szolgál semmilyen célt."

"Egyértelmű, hogy ez egy bonyolult év lesz, de ez része minden sportágnak, de még inkább igaz, ha egy olyan környezetben tekintjük ezt, mint amilyenben a Ferrari működik" – folytatta az olasz. "Vannak elvárások, amelyeket a lehető legjobb módon kell kezelni, és nagyon jól tudom, hogy az érzelmi szempont is nagyon fontos egy olyan csapatban, mint a miénk. De ez nem változtat a megközelítésünkön: nem leszünk izgatottak, ha a dolgok jól mennek, és nem törünk le, ha nehézségeink lesznek, különösen a szezon elején, mert tudjuk, hogy egy nagyon hosszú szezon áll előttünk. Határozottnak és nyugodtnak kell maradnunk, fenntartva a motivációt és a koncentrációt."

"Természetesen a győzelem az elsődleges célunk, és hiszem, hogy a helyes úton járunk ennek elérése érdekében. Mindenki keményen dolgozik az autó teljesítményének a növelésén, nagy figyelmet szentelve minden apró részletre. Arra számítok, hogy még azok is, akik most csatlakoztak hozzánk, jelentős mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy egy erős csapattá váljunk. Mert néha egy lélegzetnyi friss levegő is felélénkíthet."

Arra a kérésre, hogy írja le az új autót, amit február 3-án mutatnak be Maranellóban, Domenicali a következőképpen fogalmazott: "Határozottan más, mivel egyértelmű szakítást jelent a múltban alkalmazott tervezési filozófiánkkal. Nem olyan szép, mert a meghatározott formai és műszaki előírások nem hagynak sok lehetőséget, de, és ez az ami igazán számít, reméljük, hogy legalább gyors! Arra kértem a mérnököket még tavaly nyáron, hogy vizsgálják meg a szabályok minden apró pontját, hogy a határokat feszegessük, de addig, amíg nem látjuk a többi autót, nem tudjuk, hogy elértük-e a határokat vagy még azon belül vagyunk. Aztán, hogy igazán megértsük az erősorrendet, várnunk kell a melbourne-i időmérőig: szem előtt kell tartanunk, hogy azok az idők, amiket a teszteken látunk, nem mindig azok, mint aminek látszanak. A jerezi és a két barcelonai teszten kapunk egy durva megközelítést, de semmi többet".


Tweet