Domenicali: Nyugodtnak, kipihentnek és határozottnak kell maradnunk

Nyomtatás

domenicali_wrooomMa tartotta idei első hivatalos sajtótájékoztatóját a Scuderia csapatfőnöke, Stefano Domenicali.


A Ferrari a Ducati csapattal együtt a hetet Madonna di Campligióban tölti szokásos évnyitó rendezvényén. A Ferrari csapattól Stefano Domenicali ma találkozott először a jelenlévő újságírókkal, holnap pedig Fernando Alonso és Felipe Massa válaszol majd a média munkatársainak a kérdéseire.

Domenicali elmondta, hogy "kipihent, nyugodt és határozott" a 2012-es szezon előtt, és több szakember érkezését és az új autó bemutatójának időpontját is bejelentette.

A csapat a tavalyi évben nem az elvárásoknak megfelelően teljesített: mindössze egyetlen futamgyőzelmet tudtak szerezni, és a konstruktőri bajnokságban is csak a harmadik helyet sikerült megszerezniük.

Azonban - mint minden szezon előtt - most is optimistán állnak az új évhez a Ferrarinál, de mindenkire nagy nyomás nehezedik, hogy jól teljesítsen a csapat.

"Szorongással kezdeni az új szezont nem segít semmiben, így értelmetlen stresszelni emiatt" - idézte az olaszt az Autosport.

"Tudjuk, hogy a szezon fontos lesz és sok szempontból kényes is, de ez része a sportnak, és ez a szituáció része annak a környezetnek, amelyben a Ferrari működik. Nyilvánvaló, hogy vannak elvárások, amiket a lehető legjobb módon kell kezelnünk. Az érzelmi oldal is fontos, különösen egy olyan csapatnál, mint a miénk. Ezért az én megközelítésem, és az a megközelítés, amit mindig is hangsúlyoztam, hogy nyugodtnak, kipihentnek és határozottnak kell maradnunk anélkül, hogy motiválatlanságot okozna, ha a dolgok nem mennek jól a szezon elején, és hogy elbizakodottak legyünk, ha minden jól megy."

Domenicali elmondta, a csapat február 3-án mutatja be az új autóját, és úgy tervezik, már 4-én pályára is gurulnak vele.

"A korábbi évekhez hasonlóan lesz egy nagyon hagyományos ceremónia. Ha az időjárás engedi, már 3-án délután, de valószínűleg inkább február 4-én Fioranóban pályára is gurulunk vele, eleget téve néhány promóciós feladatunknak, mielőtt bevetésre kerülne Jerezben az első hivatalos teszten február 7-én."

Emellett bejelentette, hogy két fontos posztra is új ember érkezett.

altA korábban az abroncsok teljesítményéért felelős szakember, Marco Fainello - aki továbbra is marad a Ferrarinál és az utcai autók részlegén, a "Gestione Industrial"-nál kap feladatot - helyére a Bridgestone korábbi szakembere, Hirohide Hamashima érkezett az olasz csapathoz. Hamashima mától áll a Ferrari szolgálatába, és közvetlenül Pat Fry-nak tartozik majd jelentéssel.

Domenicali elmondta, hogy Hamashima szaktudása sokat segíthet a csapatnak azon a területen, ahol a tavalyi évben sokat küszködtek.

"Hamashima hozzájárul majd az autó fejlesztéséhez és a gumikkal kapcsolatos problémák megoldásához, mivel ez egy olyan terület, ahol tavaly sokat szenvedtünk bizonyos körülmények között" - nyilatkozta Domenicali.

altA másik érkező Steve Clark, aki a Mercedes GP csapatától érkezett, és a stratégiákért lesz felelős. Szerepe hasonló lesz, mint korábban Chris Dyeré, ő fogja felügyelni a két versenymérnök, Andrea Stella (Fernando Alonso) és Rob Smedley (Felipe Massa) munkáját.

A 42 éves szakember korábban 2002-től 2007-ig a McLaren csapatánál dolgozott - így Pat Fry-jal már jól ismerhetik egymást -, majd a Honda, később a Mercedes GP technikai stábját erősítette.


Tweet
Módosítás: ( 2012. január 11. szerda, 13:53 )