Montezemolo: Az idei év döntő lesz Massa számára

Nyomtatás

massa_montezemoloFelipe Massa számára nem az elvárásoknak megfelelően sikerült az elmúlt két év, így a brazil versenyző minden bizonnyal kulcsfontosságú szezon előtt áll.


Már rengeteg spekuláció napvilágot látott arról, hogy ki váltja majd Felipe Massát a Ferrarinál - akár már az idei évben is -, azonban az olasz csapat már korábban leszögezte, a 2012-es szezonnak is a Felipe Massa - Fernando Alonso párossal vág neki. A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo azonban elmondta, kulcsfontosságú szezon előtt áll Massa.

"2012 döntő fontosságú év lesz Felipe számára" - idézte Montezemolót a Corriere dello Sport. "Nem voltunk megelégedve a tavalyi szezonjával, és ő maga sem. Azonban nem tudom elfelejteni azt a tényt, hogy Felipe gyakran gyorsabb volt, mint Michael Schumacher és Kimi Räikkönen. Segített Kiminek megnyerni a világbajnoki címet, és egy évvel később csak egy hajszálon múlt, hogy bajnok legyen. Ha sikerül könnyebben felmelegítenünk a gumikat a következő szezonban, biztosak vagyunk benne, hogy sokkal jobban teljesít majd."

Az olasz csapat első emberét több versenyző teljesítménye is lenyűgözte a tavalyi évben, így többen is "megörökölhetik" az esetlegesen távozó Massa helyét.

"Jenson Button kiváló volt. Mark Webber egy jó második számú versenyző, és Nico Rosberg is jól teljesített egy olyan autóval, ami nem volt versenyképes. Az is jó, ha magadnak nevelsz versenyzőket, és bár Sergio Pérez a Sauber versenyzője, valójában a Ferrari akadémiájának a tagja is. És Jules Bianchi is tovább fejlődhetne, ha többet tesztelhetne" - tette hozzá Montezemolo, aki továbbra is kevesli a Formula-1-ben engedélyezett tesztek számát.


Tweet