Több szakember is érkezett a Ferrarihoz a McLarentől

Nyomtatás

altA szervezeti átszervezések továbbra is folyamatban vannak a Ferrarinál, és a legfrissebb hírek szerint több volt McLaren mérnököt is sikerült elcsábítania az olasz alakulatnak.


A tavalyi gyenge évkezdetet követően a Ferrari megvált korábbi technikai igazgatójától, Aldo Costától, és a McLarentől leigazolt Pat Fry vezényletével a technikai részleg strukturális- és személyi átszervezésébe kezdtek.

A csapat vezetőinek elmondása szerint felhagytak a korábbi éveket jellemző konzervatív megközelítéssel, és az idei autó tervezése és fejlesztése már sokkal innovatívabb szemléletben ment illetve megy végbe. A strukturális átalakítás természetesen személyi változásokkal is jár, ami új emberek érkezését is jelenti.

A legfrissebb információk szerint a Ferrarinak - valószínűleg Pat Fry hathatós közbenjárásával - sikerült több neves szakembert is megszereznie a McLaren csapatától.

Az olasz Corriere dello Sport értesülései szerint Jonathan Heal, Giacomo Tortora, Ionnais Veloudis, Lawrence Hodge és Rupad Darekar is a maranellói csapat stábját erősítik az idei évtől.

A finn Turun Sanomat értesülései szerint a Ferrarihoz tart a wokingi gárda aerodinamikai projektjének vezetője, Marcin Budowski is, azonban ezt a McLaren csapat cáfolta, és elmondásuk szerint a szakember "csak szabadságát tölti".


Tweet