Massa: Dobogóra kell állnom

Nyomtatás

 

altFelipe Massa elismeri, hogy néhány dobogós helyezésre van szüksége ahhoz, ha meg szeretné őrizni helyét a Ferrarinál.

A brazil szerződése idén lejár és a pletykák természetesen továbbra is folytatódnak a jövőjét illetően. Stefano Domenicali szerint Massának abszolút van esélye, csak javítani kell az eredményein. A jobb eredményekben a brazil is bízik, dobogóra szeretne állni a szezon második felében. Ez viszont nem sikerült neki eddig sem ebben, sem az előző szezonban.

Martin Brundle szerint annak ellenére, hogy Fernando Alonsonak nagy az előnye a bajnokságban, még nincs bebiztosítva a világbajnoki címe. Kilenc versenyből Alonso az egyetlen, aki eddig 3 versenyt nyert és 40 ponttal vezeti a bajnokságot Mark Webber előtt.  Az őt üldöző pilóták 8 pont lemaradással követik őt. Brundle úgy gondolja, hogy könnyebb lenne a címszerzés, ha a többi pilóta – beleértve Felipe Massát is - pontokat venne el egymástól.

Massa pontosan tudja, hogy helyét csakis a pályán mutatott produkciójával biztosíthatja be. 

„A tárgyalások már elkezdődtek, de nem sietünk velük. Számomra a legfontosabb, hogy harcban legyek a dobogóért, még akkor is, ha a csapattársam előttem van. Az első háromban szeretném befejezni a versenyeket, de ha Alonso közelében, vagy akár előtte lennék, természetesen segíteném őt a bajnokságban.”

„Mindig a soron következő versenyre koncentrálok. Bár az eredményeim nem a legjobbak, de a csapat munkájának hála egyértelműen javult a teljesítményünk, és én is nagyon motivált vagyok. Most egy tiszta versenyre lenne szükségünk, és ezzel a végeredmény is pozitív lesz. Hiszek a képességeimben, amiket korábban már megmutattam.”


Tweet
Módosítás: ( 2012. augusztus 28. kedd, 14:03 )