Nyilatkozatok péntekről

Nyomtatás

Noha a pozíciók a második edzésen nem voltak biztatók, ez csak annak köszönhető, hogy a két Ferrari-pilóta nem volt jelen a pályán, amikor az a legjobb állapotában volt. Amikor viszont köröztek, könnyedén futották a leggyorsabb köröket. A csapat vitt magával néhány fejlesztést Németországba, melyeket azonban a rossz időjárás miatt nem tudtak tökéletesen kiértékelni.

Fernando Alonso: „Összességében elégedett vagyok azzal, ahogyan a dolgok alakultak. Különböző körülmények között futottunk, a száraz pályától a nedvesig, majd a teljesen vizesig, holnap, legalábbis az előrejelzés szerint, hasonló lehet a történet a maihoz az időmérő edzés alatt. A kocsi jól viselkedett minden körülmény között, amely mindig pozitív dolog. Képesek voltunk felmérni a gumik viselkedését és a helyes pillanatot a cserére. A technikai fejlesztések a kocsin? Nem volt elég időnk, hogy kiértékeljük őket alaposan: reméljük, hogy lesz holnap lehetőségünk erre.”

Felipe Massa: „Ahogyan az Silverstone-ban is történt, itt Hockenheimban is megnehezítette az életünket az eső. Ma reggel gyorsan változtak a körülmények és nehéz volt tiszta köröket találni, amelyek elég hasznosak lettek volna ahhoz, hogy kiértékeljük az ide hozott elemek teljesítményét. Délután egyetlen egy kört sem tudtunk megtenni száraz gumikkal, emiatt az autó esőben mutatott viselkedésére koncentráltunk. Mindig nehéz értékelni, amikor ilyenek a körülmények, de azt kell mondanom, hogy a kocsi egész jól ment, amely boldogsággal tölt el. Még nehezebb megmondani, hogy hol állunk száraz (körülmények között), mert nem teljesítettünk elég kört ehhez. Várjuk meg a holnapot, hogy megtehessünk néhány kört, de jelenleg az előrejelzés nem túl biztató.”


Tweet
Módosítás: ( 2012. augusztus 28. kedd, 16:59 )