Alonso és a Ferrari heves viták előtt?

Nyomtatás

altA feltételezés nem kizárt, de ez mindössze a futballra terjedhet ki. Holnap rendezik ugyanis a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét, melyen Olaszország Spanyolország ellen lép pályára.

Ha nyerünk (spanyolok - szerk.), talán nem cserélik le majd a kerekeimet.” – viccelődött Fernando még a Kanadai Nagydíj előtt, amikor már egyszer a csoportmérkőzéseken játszott egymás ellen a két mediterrán csapat. A kétszeres világelső nagyon várja már a holnap estét: „Micsoda vasárnap áll előttünk! Nem is tudok elképzelni szebb végét a futball-európabajnokságnak. Az utóbbi 13 évben több időt töltöttem Olaszországban, mint Spanyolországban. Ráadásul három éve egy olyan csapatnál versenyzem, amely az egész világon Olaszországot képviseli.”

Alonso nagy focirajongó és, ha tud, élőben is ellátogat egy-egy fontosabb mérkőzésre. „Senki sem számolt azzal a  torna előtt, hogy Olaszország eljut a döntőbe. Soha sem adták fel és mindig hittek a képességeikben. Ezzel bebizonyították, hogy a legjobbak között vannak.”

Fernando némi párhuzamot lát a Ferrari és az olasz válogatott esélyei valamint megítélése között. „Ez egy kissé olyan, mint a Ferrarinál ez az év: rossz rajtot vettünk és el kellett viselnünk némi kritikát. Azok, akiknek a halálhírét keltik, tovább élnek!”

A spanyol elárulta, hogy mindkét csapat sikerének majdnem egyformán örülne, de azért értelemszerűen hazája felé húz a szíve. „Félelmetes teljesítmény lenne Spanyolországtól az eb- és vb-címet követve ismét eb-címet szerezni. Mindenképp egy szuper végjáték lesz!”


Tweet