Domenicali és Fry értékel

Nyomtatás

altA tegnapi győzelem valamennyi csapattagban különleges érzelmeket szabadított fel: senki sem számított még egy dobogós eredményre sem, majd kemény harcban Fernando Alonso sikerre vitte a Scuderiát. Az alábbiakban a csapat vezetője, Stefano Domenicali és az istálló technikai igazgatója, Pat Fry értékel.

Pat Fry: „Míg tegnap (szombaton – szerk.) talán túlságosan is magabiztosak és kevésbé szerencsések voltunk a Q2-ben, ma mindent tökéletesen végeztünk el Fernandóval, míg Felipe tényleg borzasztóan szerencsétlen volt. A tény, hogy ma délelőtt még nem is álmodhattunk a győzelemről, még édesebbé tesz mindent. Hasznot húztunk mások megbízhatósági problémáiból, de ez is része a játéknak és ez emlékeztet arra, hogy mennyire fontos tényező, hogy a kocsik elég megbízhatóak is legyenek, ne csak gyorsak. Fernando fantasztikus és agresszív volt, amikor a kezdő pillanatokban harcolnia kellett és nagyon okosan irányította a verseny korai szakaszát. Javítanunk kell a teljesítményünkön, mert ezen a hétvégén a Red Bull elég nagy lépest tett előre megint és nem ott tartunk, ahol szeretnénk, azaz mindenki előtt. Érkeznek fejlesztéseink, de tökéletesen tudatában vagyunk annak, hogy a többiek sem ülnek ölbe tett kézzel. Most ezen az éjszakán ki kell élveznünk ezt a fantasztikus győzelmet, amely mindenki kemény munkájának a gyümölcse: a pályán és a Maranellóban dolgozóké. Azonban utána újra munkához kell látnunk, hogy a lehető legjobban készüljünk fel a silverstone-i megmérettetésre. Négy hét alatt három verseny vár ránk és nem szabad pihennünk még egy másodpercre sem.”

Stefani Domenicali: „Nagyon elégedettek vagyunk ezzel a győzelemmel, de nem engedjük, hogy a fejünkbe szálljon. Tegnap elmondtuk, hogy az időmérő eredménye nem tükrözi a képességeinket és azt gondolom, a mai eredmények ezt bizonyítják. Kár Felipéért, akit az egyik balszerencse ért a másik után, először törmelékek tették tönkre a kocsi balanszát, majd a biztonsági autós fázis, amely éppen a bokszkiállása után történt, végül pedig a Kobayashival történt ütközés: nagyon jól kezdett és mindene megvolt ahhoz, hogy egy nagyon jó helyezést érjen el. Fernando látványos volt az agresszivitásával, és a kocsira és a gumikra is figyelt. Elárulhatjuk, hogy ez a hétvége nagyon különös volt számára és a győzelem érzelmekben gazdag volt nemcsak neki, hanem a csapatnak is. Ma néhány ellenfelünknek megbízhatósági problémái akadtak, amely egy figyelmeztető jel, hogy ez is döntő része a sikernek: egy ilyen szoros bajnokságban egy pont nélküli (futam) nagy következményeket von maga után az összesítésben. Elmondtuk már az elején: ez a 25 pont nem fog a fejünkbe szállni. Tudjuk, hogy a dolgok egy szempillantás alatt is megváltozhatnak és folytatnunk kell az autó teljesítményének javítását, mert még mindig nincs azon a szinten, amelyen szeretnénk.”


Tweet