Felipe Massa kezd formába lendülni

Nyomtatás

altA Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa év eleji gyenge szereplései után az elmúlt nagydíjon Monte-Carlóban sokkal közelebb volt csapattársához, Fernando Alonsóhoz az időmérő edzésen és a futam során is. A 32 éves versenyző bízik abban, hogy jobban megértették, mely beállítási irányvonal felel meg a legjobban a stílusának, így képes lesz versenyképes maradni a világbajnokság következő állomásain is.

Így emlékezett vissza az elmúlt versenyhétvégére: „Jó, tiszta versenyhétvége volt, amikor is semmi sem alakult rosszul és az első edzéstől fogva jó teljesítményt mutattam fel. Remélem, hogy fel tudjuk használni mindazt, amelyet ott találtunk, Kanadában is és a szezon hátralévő futamain. Egy pozitív hétvégét zártunk, habár nem lehetek elégedett azzal, hogy hatodik helyen értem célba. Annak ellenére, hogy Monaco nagyon különbözik a többi pályától, néhány dolgot hasznosítani tudunk más pályákon is, amelyeket ott alkalmaztunk. Az a hétvége segített nekünk abban, hogy megértsünk dolgokat, melyekkel korábban nem voltunk tisztában. Sokkal jobban érzem magam a kocsiban és most már teljesen illeszkedik a vezetési stílusomhoz, ezért azt várom, hogy versenyről versenyre javuljak, a győzelem és a dobogó a célom.”

Felipe elárulta, ha nem kap lehetőséget a jövőben a Ferraritól, akkor más csapatnál próbál majd állást találni. Ugyanakkor jelenleg nem szeretne még a jövőjén gondolkodni és csak futamról futamra tervez. „Nem mondtam, hogy felhagyok (a versenyzéssel – szerk.), ha nem vezethetek a Ferrarinál többé.” – javította ki egy újságíró kérdését. „Azt mondtam, ha egy kis csapathoz kellene mennem, akkor talán elgondolkodnék azon, hogy valami mást csinálok. Azonban jelenleg a jelenre kell koncentrálnom: itt vagyok és mint mindig, megpróbálok a győzelemért harcolni, amelyet sok éve teszek és nagyon várom már, hogy ismét abban a pozícióban lehessek, hogy a diadalért és a világbajnokságért küzdhessek. Megbízom magamban és még ha a szezon nem is úgy indult, ahogyan szerettem volna, a dolgok egyre jobban kezdenek alakulni.”

Mivel Kanadában jelenleg zavargások vannak a kormány döntése miatt, mely szerint jelentősen növelik a tandíjat, ezért kiegészítő biztonsági intézkedéseket hoztak és a pilóták csütörtöki autogram-osztó eseményét is eltörölték. „Mindenkit úgy akarunk látni itt a pályán, hogy élvezi a sportot, élvezi a Forma-1-et és reméljük, hogy a dolgok visszakerülnek az eredeti kerékvágásba. Szomorúak vagyunk a helyzet miatt, hogy a rajongók nem jöhettek el ma.” – fejezte be nyilatkozatát Felipe.


Tweet
Módosítás: ( 2012. június 08. péntek, 22:43 )