Montezemolo: A siker csakis rajtunk múlik

Nyomtatás

altEz egy forró időszak a Forma-1 számára. Nemcsak azért, mert a szezon első harmada véget ért és a világbajnoki címért folyó harc sokkal nyíltabb, mint valaha. Azért is fontos, mert a következő hetekben lesznek a Concorde Egyezményről szóló tárgyalások, amik megalapozzák a Forma-1 jövőjét.

A Ferrari áll természetesen az élén, mert  tudják a csapatnál, hogy most még inkább szükséges, hogy a sport továbbra is az egyik legnézettebb esemény legyen a világon.

"A világ gazdasági helyzete, különösen Európáé nagyon súlyos és a Forma-1 világa ezt a tényt nem hagyhatja figyelmen kívül" - nyilatkozta az elnök, Luca di Montezemolo.

"Nem veszíthetünk több időt: Sürgősen megoldást kell találnunk és döntenünk kell a költségekről. A Ferrari egyetért az FIA azon álláspontjával, miszerint drasztikus beavatkozásra van szükség. Meg vagyunk győződve arról, mint azt mindig is mondtam, hogy a csapatoknak és a kereskedelmi jogok birtokosainak együtt kell működniük a szövetséggel ezen a fronton. Ez már nem az a pillanat, amikor leragadhatunk a vitáknál. A kérdést a legmagasabb szinten kell megoldani minden további késedelem nélkül.”

 Montezemolo tegnap reggel Maranellóban a 2012-es bajnokságról is említést tett.

"Nem szeretem magam sajnáltatni, jobb szeretek mindig csak előre nézni. Montrealban egy nagyszerű csapatot láttam, aki nyerni akart, és láthattuk azt is, hogy talán túl sok kockázatot vállaltunk. Egy végsőkig a győzelemért harcoló Ferrarit szeretnénk én és a rajongók is látni. Elégedett vagyok az elmúlt néhány versenyen elért fejlődéssel, de a gondolataim és a Scuderia minden igyekezete már Valenciára összpontosul. Majd következik Silverstone, ahol további előrelépéseket kell tenni. Folytatnunk kell ezt az utat és még egyszer meg szeretném ismételni, hogy a siker a bajnokságban csakis rajtunk múlik.”

Időközben az egész csapat visszatért Európába. Alig van idejük pihenni azoknak, akik Kanadában is ott voltak, miközben a többi alkalmazott a valencia-i előkészületeken dolgozik, ahol a szezon nyolcadik versenyét rendezik június 24-én.


Tweet
Módosítás: ( 2012. június 13. szerda, 08:19 )