Alonso: Akár a győzelmet is megcélozhatjuk

Nyomtatás

 

 

altFernando Alonso kétszer nyert a hercegségben, ezért nagyon jó hangulatban volt, amikor ma délután nyilatkozott a sajtónak. Először Luca di Montezemolo nyílt leveléről kérdezték, amit a hét elején mindenki megkapott a Ferrarinál.

 

„Az elnök az esélyeinkről szólt benne, mindig mindenkit motiválni akar a csapatnál. Tudjuk, hogy nem voltunk annyira versenyképesek az első öt futamon, de mégis elég pontot gyűjtöttünk ahhoz, hogy harcolhassunk a bajnoki címért. Teljes mértékben egyetértek az elnökünkkel, ez rajtunk múlik. Ha dolgozunk az autón, akkor van esélyünk, de ha nem fejlesztünk és nem leszünk elég gyorsak, akkor idén sem nyerjük meg a bajnokságot. Mindenkit motivál, hogy tudjuk, hogy a nehéz kezdés ellenére még van esélyünk. A gyárban mindenki 100 százalékot nyújt és így remélhetőleg működni fog.”

A spanyol versenyző a pályáról a következőképp vélekedik:

„Nem gondolom, hogy a pálya különösebben nehéz vagy érdekes lenne, a többi utcai pályával összehasonlítva, mint például Szingapúr vagy ott vannak a lenyűgöző pályák, mint Suzuka és Spa, ahol remek vezetni. Monaco vezetés szempontjából nem nyújt sok élvezetet, de a légkör, a tömeg, a paddock és a boxutca miatt fantasztikus hétvége vár ránk. Valóban egyedülálló minden szempontból, a legrangosabb verseny a naptárban. Itt szorosabb a kapcsolat a rajongókkal, csak sétálunk a paddockban és beléjük botlunk. Valamint sok rendezvény van szponzorokkal, akik itt kihasználják az egyedülálló lehetőséget. Bárhol a világon látsz egy hirdetést például egy videójátékkal, mindig szerepel rajta egy fotó Monacoról, amint egyik autó halad a másik után az alagútban. A pálya tehát a legkevésbé fontos tényezője a monacói versenyhétvégének, nagyobb jelentősége van mindannak, ami körülveszi.”

„Mindannyian szeretnénk itt nyerni, mert ha egyszer az életben itt győzöl, arra örökre emlékezni fognak az emberek. Remélhetőleg, ha jó versenyünk lesz, akkor szerzünk annyi pontot, hogy jól álljunk a bajnokságban. Álmodhatunk egy kicsit merészebbet és megcélozhatjuk akár a győzelmet is: ha ez megtörténik, rendkívül boldogok leszünk, egyrészt azért, mert a Ferrari évekkel ezelőtt nyert itt Monte Carlóban utoljára, másrészt azért, mert én szeretnék lenni az első pilóta, aki három különböző csapatnak nyert itt. Hosszútávú szerződésem van a Ferrarival, szóval ha ez idén nem is sikerül, tudom, hogy előbb vagy utóbb majd fog.”


Tweet
Módosítás: ( 2012. május 23. szerda, 21:39 )