Alonso: Lehetetlen komoly értékelést levonni a mai napból

Nyomtatás

altA rossz időjárás ellenére is több mint 15000 néző követte figyelemmel a helyszínen a mai tesztet a mugellói versenypályán.


Fernando Alonso mai programja az új alkatrészek vizsgálata és a gumik viselkedésének a megértése lett volna, ha az időjárás nem szól közbe. A délelőtti szárazabb körülményeket kihasználva a spanyol versenyző teljesített néhány gyors kört, míg délután csak a rajtgyakorlatokat végzett. Alonso ma 46 kört tett meg a mugellói pályán, és leggyorsabb, 1:22.444-es idejét senki nem tudta ma túlszárnyalni.

"Az eső megnehezítette a tesztelés első napján a munkánk, és pech a nézők számára is, amik megérdemelték volna, hogy több show-t lássanak" - nyilatkozta a nap végén a kétszeres világbajnok.

"Egy elég zsúfolt programunk volt a mai napra, de csak egy részét tudtuk elvégezni. Emiatt lehetetlen komoly értékelést levonni a mai napból, különösen azért, mert keveset futhattunk száraz pályán. Csak azt tudom mondani, hogy számomra öröm volt újra ezen a pályán vezetni: az első és egyetlen alkalmam erre 2001-ben volt, amikor a Minardinak teszteltem. Ez egy nagyon látványos pálya, és jó lenne ha versenyezhetnénk rajta!"

Fernando Alonso csütörtökön újra pályára gurulhat a Mugello Circuit-en.


Tweet