Alonso: Massa az egyik legjobb versenyző a világon

Nyomtatás

altFernando Alonso teljes mértékben támogatja csapattársát, Felipe Massát, és csapatfőnöküket, Stefano Domenicalit, annak ellenére is, hogy nehezen indult az idei szezon.

Nagy elvárásokkal vágott neki az idei évnek a Ferrari. Az F2012-es versenygép tervezésénél egy teljesen új irányba indult el a csapat, és eddig nem tudták a maximális potenciált kihozni az idei versenyautóból. Emiatt, és Felipe Massa gyenge szezonkezdete miatt, rengeteg spekuláció látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy Domenicalinak és a brazil versenyzőnek is ez lesz az utolsó szezonja.

Alonso azonban elmondta, csapatfőnöke és csapattársa is kiváló munkát végez, és ő nem lát okot arra, hogy távozniuk kellene a csapattól.

Alonso a hivatalos oldalán válaszolt több rajongói kérdésre is, és ott nyilatkozta a következőket Massáról: "Ő az egyik legjobb versenyző a világon, ezt már bebizonyította egész pályafutása alatt."

"Könnyű dicsérni valakit, ha van egy jó autója, de kritizálni is, ha épp rossz autóban ül. Hasonló helyzeteket éltem meg az utolsó Renault-s korszakomban, amikor néhány csapattársamat igazságtalanul kritizáltak, és most újra dicsérik őket."

Amikor Domenicali helyzetéről, és arról kérdezték a spanyol versenyzőt, hogy nem lenne-e jobb, ha egy olyan személy, mint Flavio Briatore lenne a csapatfőnök, Alonso a következőt írta: "Stefano munkája fantasztikus minden értelemben, és nem gondolom, hogy bárki jobban csinálná, mint ő."

"Ahogy korábban írtam, elég csak egy verseny ahhoz, hogy a kritikából dicséret legyen. Nagyon jó barátok vagyunk Flavióval, és gyakran beszélgetünk. Ő az egyik legintelligensebb ember, akivel valaha találkoztam" - írta Alonso.


Tweet
Módosítás: ( 2012. május 05. szombat, 11:06 )