Alonso új sisakfestéssel versenyzik Monacóban

Nyomtatás

altFernando Alonso az idei Monacói Nagydíjra is egy különleges sisakfestéssel készült.

Ahogy Alonso a twitterén már korábban bemutatta, a sisak új festésén az arany és a fehér szín dominál, utalva a Hercegségre és a szerencsejátékokra. Emellett a spanyol versenyző és a Scuderia számára különös jelentőséggel szimbólumok is helyet kaptak a festésen.
A bukósisak tetején egy kép, egy Ferrari 158-ról , amely Monacóban debütált John Surtees-szel a volánnál, aki ezzel az autóval megnyerte az 1964-es világbajnokságot. Emellett kártyák, dobókockák, zsetonok, egy rulett kerék és egy jacht is látható ezen a képen. A fejvédő hátulján a "Bet on Red" (azaz "Fogadj a vörösre") felirat is a Ferrari tiszteletére került a sisakra.

Az egyik legjelentősebb eleme a festésnek a Győzelem Keresztje, mely fontos része az asztúriai művészetnek, amely Salvatore katedrális sekrestyéjében található Oviedóban, és ami Asztúria szimbólumává vált. Egy latin felirat, a “Hoc tuetur segno Pio. Hoc vincitur segno inimicus” is megtalálható a sisakon ("Ezzel a jellel fogod megvédeni a jámbort. Ezzel a jellel fogod legyőzni az ellenséget").

Minden számnak jelentősége van a sisakon: az 5-ös Alonso rajtszámát jelenti, a 14-es szám különleges a spanyol versenyzőnek, a 19-es a leggyorsabb köreinek és a monacói pálya kanyarjainak a száma, a 20-as a pole pozícióinak a száma, a 30-as Alonso korát, a 70-es a Monacói Nagydíj 70. évfordulóját, a 75-ös Fernando dobogói számát, a 78-as pedig a verseny köreinek a számát jelenti.

A sisakot később elárverezik - csak úgy, mint a tavalyit -, és az aukcióból származó bevételt az Alonso nevét viselő alapítvány kapja meg, melynek fő célja, az utak biztonságosabbá tétele a gyerekek számára.

A sisakról további képek oldalunk facebook albumában megtalálhatóak:

2012-es Monacói Nagydíj
 


Tweet
Módosítás: ( 2012. május 23. szerda, 21:13 )