Csapatvezetői értékelések a Spanyol Nagydíjat követően

Nyomtatás

altA Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali és technikai igazgatója, Pat Fry is hasonló véleményt fogalmazott meg a Spanyol Nagydíjat követően: bár javult az F2012 teljesítménye, még mindig sok munka vár a csapatra, hogy képesek legyenek a győzelemért és a dobogókért harcolni a következő versenyeken is.

A Ferrari az új fejlesztéseknek köszönhetően előrelépést tett az F2012 teljesítményét tekintve. Fernando Alonso második helyével ismét a világbajnoki tabella élére ugrott, jelenleg holtversenyben áll Sebastian Vettellel. Felipe Massa versenyét egy boxutca-áthajtásos büntetés tette tönkre. A brazil versenyző a büntetéséig jól teljesített a katalán versenyen, azonban végül nem tudott pontot szerezni a csapatnak, ami létfontosságú lenne a konstruktőri bajnokság szempontjából.

Stefano Domenicali:
"Azzal a kettős céllal jöttünk Spanyolországba, hogy előrelépést tegyünk a teljesítmény tekintetében, és hogy Fernando közel maradjon az egyéni világbajnokság vezetőjéhez. Ma délután azt mondhatjuk, hogy elértük ezeket a célokat. Sajnos Felipét egész hétvégén balszerencse sújtotta: tegnap forgalomban volt az időmérőn, és ma egy büntetés akadályozta meg abban, hogy pontszerző helyen végezzen, miután rengeteg helyet lépett előre a rajtnál. Fernando ismét egy rendkívüli versenyt futott, az első körtől az utolsóig a győzelemért harcolt. Volt néhány szerencsétlen incidens, mint például Pic megelőzése, de azt el kell ismernünk, hogy az utolsó etap végső szakaszában már nem volt képes támadni Maldonadót. Szeretném megragadni ezt az alkalmat, hogy gratuláljak Pastornak az első formula-1-es győzelméhez, és a Williams-nek, hogy visszatértek a győzelem útjára annyi év szünet után. Tegnap Sir Frank a 70. születésnapját az F1 világával osztotta meg, és úgy tűnik, hogy valaki ott fent is tudott erről, és akart egy ajándékot adni neki! Holnaptól visszatérünk az autónk fejlesztéséhez, mert még nem vagyunk elég gyorsak ahhoz, hogy folyamatosan a dobogóért harcoljunk, ami az egyetlen lehetőség, ha harcban akarunk lenni a címért. A bajnokság hihetetlenül kiegyensúlyozott, ezt láthatjuk abból is, hogy öt különböző győztes csapat volt az eddigi nagydíjakon. Minden nehézség ellenére, amit megtapasztaltunk a szezon első részében, Fernando vezeti a világbajnokságot a címvédővel holtversenyben: ennek lökést kell adnia mindazoknak, akik otthon, és akik a pályánál dolgoznak. Arra számítunk, hogy Felipe reagál és visszavág ezután a balszerencsés hétvége után, már Monacóban: nagy szükségünk van az ő pontjaira is, hogy a konstruktőri címért is harcoljunk."

Pat Fry:
"A versenyen újra megerősítést nyertünk arról, hogy egy lépést tettünk előre a csomagunk teljesítményének tekintetében, de ez még nem elég. Ma sikerült a legtöbbet kihozni a potenciálunkból Fernandóval, míg Felipe határozottan nem volt szerencsés a büntetéssel, de addig a pontig egy nagyon jó versenyt futott. Tudtuk, hogy az abroncsok degradációja lehet a kulcs, és így is lett. A csata Maldonadóval nagyon szoros volt, és talán néhány esemény döntő szerepet játszott ebben, mint például a második kiállás ideje, és a verseny utolsó pillanatai, amikor Fernando hirtelen teljesítményvesztést érzett, aminek az okai még nem világosak. A második hely egy abszolút pozitív eredmény, de ahhoz, hogy egy objektív értékelést készítsünk, figyelembe kell vennünk a hétvége minden tényezőjét, még azokat is, amik nem a mi működésünkhöz tartozik, és az eredményt befolyásolták. Még nagyon sok munkánk van, hogy egy olyan autónk legyen, ami képes a győzelemért harcolni minden pályán és minden körülmény között. Biztos vagyok abban, hogy azzal, hogy az egyik versenyzőnk vezeti a bajnokságot, még ha egyenlő ponttal is Vettellel, egy elismerés mindenki számára a csapatban, akik mindent megtettek, hogy emeljék a teljesítményszintünket, és ez egy újabb motiváció lehet számukra, hogy még jobb munkát végezzenek a jövőben."


Tweet
Módosítás: ( 2012. május 14. hétfő, 20:46 )