Csapatvezetői nyilatkozatok a Monacói Nagydíjat követően

Nyomtatás

altElégedetten nyilatkozott a Scuderia csapatfőnöke és technikai igazgatója is a Monacói Nagydíjat követően.

Fernando Alonso idén harmadik dobogós helyezését szerezte meg a hétvégén, és a fantasztikus teljesítményének köszönhetően hat futam után vezeti az egyéni bajnokságot. A Ferrari Felipe Massa Monacóban nyújtott kitűnő teljesítményének is köszönhetően a harmadik helyre kapaszkodott fel a konstruktőri bajnokságban.

Így talán nem meglepő, hogy a csapatfőnök, Stefano Domenicali és az olasz gárda technikai igazgatója, Pat Fry is elégedetten nyilatkozott a monacói versenyt követően. Azonban mindketten kiemelték, hogy még rengeteg munka vár a csapatra, hiszen még mindig nem ott vannak, ahol lenni akarnak.

Stefano Domenicali:
alt"Először is szeretném elmondani, hogy minden gondolatunk azokkal van, akiket érintett az Emilia tartományban történt múlt heti földrengés. Reméljük, hogy ez az erős verseny a Ferraritól lehetővé teszi számukra, hogy még ha csak pár órára is, de megfeledkezzenek az őket ért bajokról ebben a nehéz időben. Veletek vagyunk, gondolatban és tettekben, mert ott vannak a gyökereink, abban a földben, amely folyamatosan megmozdult az elmúlt nyolc napban.
Ami a versenyt illeti, egy nagyon pozitív eredménnyel hagyjuk el a Hercegséget, és mindezek felett, Fernando Alonsóval vezetjük az egyéni bajnokságot, és Felipe Massa egy ragyogó és energiával teli teljesítményt nyújtott az egész hétvégén. Mindkét versenyzőnk nagyszerű munkát végzett az első körtől az utolsóig, és a mögöttük álló csapattal is ugyanez volt a helyzet. Különösen boldog vagyok Felipe miatt, akinek szüksége volt egy pozitív eredményre. Biztos vagyok benne, hogy ez a hétvége tényleg egy új kezdetet reprezentál neki a bajnokságban.
Elégedettnek kell lennünk, de határozottan nem lehet pihennünk, különösen azért, mert még nem mi vagyunk a legjobbak teljesítmény szempontjából, főleg az időmérőn. Ahogy gyakran mondom egy jó hétvége után, maradjunk nyugodtak, és folytassuk!"


Pat Fry:
alt"Ez egy nagyon intenzív verseny volt, amely úgy ért véget, hogy az egyik autónk a dobogón végzett, míg a másik a legjobb hatban. Egy pillanatnyi pihenés sem volt, a rajttól kezdve az első hat együtt volt, mindössze csak pár másodperc különbséggel. Mindannyian egy kicsit vakon kezdtük a versenyt azzal kapcsolatban, hogy a gumik hogyan viselkednek majd mind a tartósság, mind annak tekintetében, hogy hogyan fognak teljesíteni az első köreikben. Ezenkívül az eső is végig lesben állt, és meg is érkezett az utolsó pillanatokban.
Fernando és Felipe is kifogástalanul vezetett, a legkisebb hiba nélkül, és ugyanez volt a helyzet a személyzettel a kerékcserék alatt. Ami a stratégiát illeti, napról napra világosabb lett az opció az egy kiállásra, és végül ez volt a legjobb választás. Persze utólag könnyű azt mondani, hogy ha Fernando a pályán marad még egy pár körig, akkor talán Rosberget is meg tudta volna előzni, és Webber valamint Hamilton tempóját autózhatta volna, látva a bevezetőkörös idejét. Azt gondolom, ez az időjárás meglepetés volt mindenki számára, mert nehézséget okozott felmelegíteni a lágy keveréket az első körökben. Csak egy pár másodpercünk volt reagálni, a leglogikusabb döntést hoztuk meg, ami dobogós helyezéshez vezetett.
Mindez megmutatja, hogy minden részlet rendkívül fontos egy olyan bajnokságban, mint amilyen ez. Folytatnunk kell keményen az autó fejlesztését, mert még mindig nem ott vagyunk a teljesítmény tekintetében, ahol lenni akarunk."

  # Idő Különbség Kör Leggyorsabb kör Kör
Alonso 3. 1:46.07.504 + 0.947 78 1.18.857 45.
Massa 6. 1:46.12.752 + 6.195 78 1.19.101 41.

 


Tweet
Módosítás: ( 2012. május 28. hétfő, 19:49 )