Domenicali: Javítani szeretnénk az egykörös teljesítményünkön

Nyomtatás

 

 

altStefano Domenicali javítani szeretne a Ferrari egykörös teljesítményén, hogy ezzel megerősítse Fernando Alonso vezető helyét a világbajnokságban.

 

Fernando Alonso Monacóban elért harmadik helyével Sebastian Vettel és Mark Webber elé került a pontversenyben. Az autó kétségtelenül javult a mugellói teszt óta.

Domenicali elmondta, hogy őt bizony meglepte, hogy Alonso vezet a bajnokság ezen szakaszában és a Ferrarinak továbbra is keményen kell dolgoznia az egykörös teljesítményén, ha versenyképes akar maradni.

"Várt vagy váratlan ez a helyzet, ő ott van és ez tény. Nehéz megérteni ezt a bajnokságot. A versenytempó szempontjából nagyon nehéz idénykezdetünk volt. Nem vagyunk elégedettek a jelenlegi helyzettel, és javítani akarunk a teljesítményünkön. Láttuk, hogy a többi autó már szerzett pole pozíciót, mi pedig még nem. Így ez a cél a csapat számára, mert ha az első rajtkockáért harcolhatsz vagy az élről rajtolsz, akkor a verseny teljesen más. Erre kell koncentrálnunk annak érdekében, hogy biztosak legyünk benne, hogy a dolgok a megfelelő irányba haladnak. E tekintetben úgy érzem, hogy otthon a gyárban mindenki azon dolgozik, hogy minden versenyen egyre jobb teljesítményt hozzunk ki az autóból, és pontosan ezt is kell tennünk."

"Boldog vagyok, hogy vezetjük a pontversenyt, de egy ilyen bajnokságban nem engedhetjük meg magunknak, hogy pontokat veszítsünk. Annyi csapat és annyi versenyző harcol a győzelemért, hogy folyamatosan az élmezőnyben kell lennünk, ha a végén mi szeretnénk nyerni."


Tweet