Fry: Még mindig hosszú út áll előttünk

Nyomtatás

altA Ferrarinak folytatnia kell az agresszív munkát a 2012-es szezon hátralévő részében is, ha harcban kíván maradni a világbajnoki címért folytatott harcban.

Ez a Scuderia technikai igazgatójának, Pat Fry-nak a véleménye, aki szerint - a legutóbbi fejlesztéseknek köszönhetően - a csapat rátért a helyes útra, de tudja, hogy sokkal többre van szükség, ha nem akarnak lemaradni a riválisoktól. A Spanyol Nagydíjon bevetett fejlesztésekkel úgy tűnik, a Ferrarinak sikerült előre lépni, de a brit szakember szerint még sok munka vár rájuk, ha nem akarnak lemaradni a riválisoktól.

"Ez egy nagy erőfeszítés volt mindenkitől, hogy sikerült az alkatrészeket leszállítani Barcelonába, és úgy gondolom, hogy a többségük úgy működött, ahogy vártuk" - nyilatkozta Fry a Ferrari hivatalos oldalának készült videóban. "Van néhány elem, amiről még mindig próbáljuk megérteni, hogy a megfelelő szinten működik-e, de minden egyes darab hozzátett a teljesítményhez - néhány egy kicsit kevésbé, mint ahogyan azt vártuk. Szóval, összességében mindenki meglehetősen elégedett volt a frissítésekkel. De természetesen még mindig hosszú út áll előttünk, és egy hasonló munkatempót kell tartanunk."

A Ferrari több fejlesztést is tervez a következő versenyekre: Új aerodinamikai alkatrészek érkeznek az autóra Kanadába, és egy új kipufogó-elrendezést is kipróbál majd a csapat.

"Monacóra van néhány kisebb frissítésünk, melyek egy kicsit több leszorítóerőt adnak majd az autónak, de ott az lesz az érdekes, hogy az egyes autók hogyan fognak bánni a gumikkal. Egy állandó fejlesztési kampány lesz, és mindenki így tesz ezekben a napokban. Kanadában lesz egy új hátsó- és első szárny csomagunk, melyek egy kicsit más leszorítóerő-szintet képviselnek majd."

"Ezen kívül dolgozunk a kipufogórendszeren is. Lesznek különböző verziók, melyeket tesztelni fogunk. Sokat tanultunk a szezon kezdete óta, megértettük a problémákat, amikkel küzdöttünk, és Mugellóban is tesztelhettünk. Jól megértettük, de a teljesítmény... Csak próbáljuk a lehető leggyorsabban felvértezni az autót vele. Ez egy egész szezonon át tartó fejlesztés lesz" - mondta Fry.


Tweet