Massa: A bajnokság sokkal intenzívebb lesz mostantól

Nyomtatás

altFelipe Massa a Ferrari vendéglátó egységében válaszolt ma az újságírók kérdéseire.

A brazil versenyző szerint az, hogy visszatért a száguldó cirkusz Európába, még izgalmasabbá teszi a bajnokságot.

"Csak két versenyünk lesz Európában, mielőtt Kanadába mennénk, de úgy érzem, hogy a világbajnokság sokkal intenzívebb lesz mostantól" – kezdte a 31 éves versenyző. "A Bahrein utáni három hetes szünet nagyon fontos volt nekünk, mindenkinek a Ferrarinál, hogy keményen dolgozzunk az autónk fejlesztésén. Remélem ennek köszönhetően egy jobb autónk lesz mostantól kezdve, már itt Spanyolországban. Ezen a pályán jó versenyezni, még akkor is, ha mindannyian jól ismerjük, hiszen sokkal több kilométert megtettünk itt, mint bárhol máshol. De ez egy nehéz pálya, ahol egy jó autóra van szükséged, ha jól akarsz teljesíteni, és emellett ha egy autó jól működik itt, az általában azt jelenti, hogy szinte mindenhol jól fog működni."

A legtöbb kérdés az autó versenyképességével kapcsolatban hangzott el, melyről Massa csapattársához hasonlóan, csak óvatosan nyilatkozott.

"Az, hogy mekkorát léptünk előre, nem csak az általunk elvégzett munkától függ, de attól is, hogy a többi csapat mennyit lépett előre. Használni fogunk itt néhány új alkatrészt, amit kipróbáltunk Mugellóban, de nem mindet, és holnap a szabadedzésen ki fogunk próbálni néhány más fejlesztést is, amiket nem teszteltünk Mugellóban. Amíg nem értékeltünk mindent, nehéz lenne megmondani, hogy a köridők szempontjából mekkora fejlődésre számíthatunk, de jó lenne azt hinni, hogy fél másodpercet előre léptünk. Folytatnunk kell az elkezdett munkát, megpróbálni olyan új fejlesztéseket hozni, amelyek segítségével nagyobbat léphetünk előre, mint a többi csapat. Remélem, boldogabbak leszünk vasárnap, mint amilyenek az elmúlt versenyek után voltunk."

Michael Schumacher élesen kritizálta az idei Pirelli abroncsokat, de Massa nem ért egyet ebben egykori csapattársával: "Úgy gondolom, hogy a Pirelli jobb munkát végzett az idei évben, mint tavaly, amikor volt néhány versenyünk, ahol a gumik nem működtek jól. Talán a bahreini gumiválasztás egy kicsit sok volt a lágy gumik irányába, de összességében úgy gondolom, hogy eddig jól működtek ebben a szezonban."

Az utolsó két kérdést a focival kapcsolatban tették fel a brazil versenyzőnek. Az első az volt, hogy melyik manchesteri csapatnak szurkol a hétvégén, amikor is eldől a Premier League bajnoki címének a sorsa.

"Remélem, hogy a Manchester City fog nyerni, szeretem a csapatot. Úgy gondolom ez egy nagyszerű történet, ahogy a legmagasabb szintre értek ebben az évben. Jól is merem Mancinit, és ő egy igazi profi. És a versenymérnököm, Rob Smedley is a City-nek szurkol, és ő mutatott be nekik."

A másik kérdés pedig az olasz bajnoksággal volt kapcsolatos: mit szól ahhoz, hogy a Milan vereséget szenvedett a Juventustól?

"Szeretem a Milant, mert sok nagyszerű brazil játékosuk volt éveken keresztül, de a Juventusnak jobb bajnoksága volt, és megérdemelten nyerték meg a címet egy nagyon izgalmas bajnokság végén" - nyilatkozta Massa.


Tweet
Módosítás: ( 2012. május 11. péntek, 17:06 )