Massa: Remélem az én 2012-es bajnokságom itt fog elkezdődni

Nyomtatás

altFelipe Massa a Ferrari motorhome-jában nyilatkozott a média képviselőinek kérdéseire.

A brazil versenyző első öt versenye nem úgy alakult, ahogy azt a 31 éves versenyző várta, de reméli, a Monacói Nagydíjtól jobb eredményeket tud majd elérni.

"Remélem, hogy ez a hétvége az lesz, ahol az én 2012-es bajnokságom elkezdődik" - nyilatkozta a brazil. "Különösen azért, mert valójában ez a második hazai versenyem, hiszen az év nagy részében itt élek. Szóval remélem, hogy ez a hétvége jobban alakul, mint az előzőek. Ez a verseny szinte az összes többi versenytől különbözik, kivéve a szingapúri, ami egy kicsit hasonlít a monacóira, és ezért remélem, hogy ez egy új kezdet lehet a számomra. Volt már pár nehéz időszakom a karrieremben, és talán ez a szezonkezdet messze a legnehezebb eddig. Szóval ki kell törnünk ebből a helyzetből, hogy ismét egy jó irányba haladjunk, és ez az, amire koncentrálok. Meg kell küzdenem a probléma technikai oldalával, de ennek egy mentális oldala is van, hiszen nem könnyű kezelni ezt a helyzetet. De ha az egyikre megoldást találsz, akkor könnyebb javítani a másikon."

Arra a kérdésre, hogy az idei szezonban melyik csapat néz ki a favoritnak, a Scuderia tizenegyszeres futamgyőztese nem tudott egyértelmű választ adni.

"Általában a legjobb autók nyernek, de jelenleg nehéz pontosan megmondani, hogy melyik a legjobb. Jelenleg azt is nehéz megmondani, hogy melyik autó szerezheti a legtöbb pontokat minden versenyen. Ennek az az oka, hogy számolhatunk azzal, hogy a helyzet gyakran megváltozik egyik versenyről a másikra, és láthattuk, hogy azok az autók, amelyeknek erőseknek kellett volna lenniük néhány pályán, ebben az évben nem az elvárásoknak megfelelően szerepeltek. Normális esetben néhány verseny után a bajnokság kezd alakot ölteni, és láthatjuk, hogy milyen irányba megy. De ebben az évben nehezebb egy tiszta képet kapni."

Massa óvatosan nyilatkozott a Ferrari lehetséges teljesítményéről a Monacói Nagydíjon.

"Ha elfogadjuk, hogy az F2012 két gyengepontja - még ha fejlesztettünk is rajta - a tapadás és a végsebesség, akkor legalább a végsebesség nem probléma ezen a lassú pályán, így ez a segítségünkre lehet itt. Mint általában, meg kell várnunk, hogy mi történik az edzéseken, mielőtt megértenénk a helyzetet" - olvasható Massa "előrejelzése" a Ferrari hivatalos oldalán.


Tweet
Módosítás: ( 2012. május 23. szerda, 20:12 )